Menu
NOVOSTI

7 stvari koje žene čine sjajnim bićima

Žene su moćne, hrabre i u mnogočemu posebne. Lijepo je biti žena, a u nastavku doznajte neke od razloga zašto

Biti žena znači prolaziti kroz mnoge promjene i faze u životu: od prvih hormonalnih izazova koje donosi pubertet, mjesečnica, trudnoće, preko svih promjena na tijelu koje su nam te faze donijele. Tu je i najljepša stvar na svijetu, dojenje malog klupka sreće koje nas treba, odgoj djece, briga za obitelj i ponekad zanemarivanje same sebe, sve do menopauze i nekog novog načina uživanja u životu. Biti žena znači – biti posebna. Donosimo neke od tih stvari:

1. Žensko srce kuca brže od muškog

Emotivne smo i srčane, to znamo, no evo koliko zapravo. Istraživanja pokazuju kako, u prosjeku, srce odrasle žene kuca između 78 i 82 puta u minuti, dok prosječno muško srce kuca od 70 do 72 puta u minuti. Slobodno provjerite.

2. U prosjeku, žene žive dulje od muškaraca

Japanski su znanstvenici napravili istraživanje i došli do zaključka kako naš obrambeni sustav s godinama slabi, a kod muškaraca se uočava veća sklonost razvoju bolesti. Istraživanja pokazuju i da djevojčice pokazuju veću snagu još u maternici. Otpornije su na infekcije, brže se fizički razvijaju i jače su, što znači da su, od samih početaka, žene su snažnije i borbenije.

3. Čak 80 posto žena nosi krivu veličinu grudnjaka

Ali sve smo uvjerene kako smo u onih 20%. Zar ne? 😊

4. Žene više pričaju

Navodno, žene u danu izgovore 20.000 riječi, a muškarci tek oko 7.000. Znanstvenici su objasnili da je za to odgovorna viša razina proteina Foxp2, poznatijeg kao “jezični protein”. Uz, to, kad smo tužne, mi plačemo 6 minuta, dok muškarci plaču 2 do 4 minute.

5. Žene su bolje u razlikovanju okusa nego muškarci

Ostajemo malo kod jezika. On ima ukupno oko 10.000 okusnih pupoljaka, a u jednom pupoljku je od 4 do 20 receptornih stanica. Znanstvenici sa Sveučilišta Yale testirali su muškarce i žene na razne okuse, a ovo su rezultati: čak 35% žena osjetilo je slatke, gorke i kisele okuse puno intenzivnije nego što se to smatra normalnim, odnosno prosječnim, dok je isto uspjelo tek 15% muškaraca. Stoga, uživajmo u svakom obroku znajući da ga doživljavamo u potpunosti.

6. Žene su bolje u multitaskingu

Ovaj tekst vjerojatno čitate dok, primjerice, peglate, jednim okom gledate što rade klinci i usput planirate ručak za idućih tjedan dana.

7. Žene mogu uživati u menopauzi

Žene, kad se sve zbroji, imaju menstruaciju 4 godine u životu. Oko 50. godine života ulaze u menopauzu, odnosno razdoblje u životu kada više nema menstruacijskog ciklusa. Kad su upitane u jednom istraživanju, više od 60 % žena u menopauzi reklo je da su sretnije i slobodnije te da više uživaju u odnosu s obitelji, partnerom i prijateljima.

Menopauza je nov početak, koji može biti sjajan! Stručnjaci u  Oktal Pharmi su prepoznali potrebe žene u menopauzi i posvetili se pronalasku djelotvornog rješenja koje im osigurava toliko potrebnu ravnotežu – Femiplant.

U nekom trenutku svaka žena će stupiti u menopauzu i susresti se s brojnim promjenama koje joj ovo razdoblje donosi, poput naleta vrućine i pojačanog znojenja te nesanice i promjena raspoloženja.

Cimicifuga racemosa jedna je od najistraživanijih biljaka kada su u pitanju simptomi menopauze i njihovo ublažavanje. Femiplant je biljni lijek koji sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka (Cimicifuga racemosa) i pruža sigurno i djelotvorno rješenje za ublažavanje simptoma menopauze.

Uživajte u svojoj posebnosti, lijepo je biti žena, čak i u menopauzi!

 

Foto: Pexels

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na shop