Menu
NOVOSTI

9 grešaka u šminkanju i kako ih popraviti

savjeti-za-sminkanje

Za mnoge je žene šminkanje ritual koji je godinama isti. Malo je vremena u danu za detaljno uređivanje pa je bolje uvijek se držati istog, zar ne? Pa i ne baš. Ruku na srce, vrijeme nas sustiže i moramo mu se prilagoditi ili ga pokušati prilagoditi sebi. Za to je šminka  idealan saveznik, ali veoma lako može postati neprijatelj. Upravo šminkanjem na isti način kao i prije deset ili dvadeset godina, ne izgledamo bolje i mlađe već starije. 

Zato vas ovaj put upozoravamo na 9 pogrešaka u šminkanju zbog kojih izgledate starije.  

1.Ne koristite hidratantnu kremu
Kao u mnogo čemu i u šminkanju su osnove najbitnije. Starenjem naša koža postaje suha, stoga namažite lice hidratantnom kremom. Time ćete nahraniti svoju kožu koja svakako vapi za tim. Osim toga, nakon što nanesete ostatak šminke, bore će biti manje vidljive jer koža neće upiti šminku. Preporučujemo hidratantne kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu i vitamin C. Ovakve kreme će dugo držati vašu kožu hidratiziranom. Uz to, pijte i puno vode!

2. Koristite pogrešnu boju pudera
Presvijetao puder čini vaše lice neprirodno blijedim i odajete dojam da ste bolesni, dok pretaman puder može još više istaknuti bore. Da izbjegnete čudne poglede i razočaranje u ogledalu, koristite puder što sličniji vašem tenu. Ako trgovina ili drogerija u kojoj kupujete make up ima testere, nanesite malo pudera na ruku da usporedite nijanse.

Osim boje, pripazite i na količinu pudera koji stavljate na svoje lice. Stavite točno onoliko koliko je potrebno da pokrijete nepravilnosti – vaša koža će moći kako-tako disati.
Preporučujemo kremaste pudere koji će manje od onih u kamenu ili prahu isticati bore.

3.Ne stavljate korektor na kapke
Svi (osim možda muškaraca – čast iznimkama) znaju da se korektor najčešće koristi za prekrivanje podočnjaka. Ali ulaskom u srednje godine, problematični ne moraju biti samo podočnjaci već i kapci. Zato preporučujemo da, osim nanošenja korektora na podočnjake, nanesete tanki sloj i na kapke. S godinama oni postaju tamniji, a žilice postaju vidljivije. Nakon što nanesete primer na kapke, natapkajte i mrvicu korektora na njih. 

4.Koristite tamni korektor
Kad smo već kod korektora, ne zaboravite još jednu bitnu stvar. Ako koristite pretaman korektor – prestanite što prije. Kao i za puder, i u ovom slučaju vrijedi da uskladite boju korektora s bojom vaše puti. 

5.Ne bojate luk obrva
S godinama naše obrve gube pigment i svoju prijašnju gustoću. Mnogo žena boja svoje obrve, ali nerijetko pogrešno. Evo kako to pravilno napraviti.
Umjesto da ispunite cijelu obrvu bojom, napravite nekoliko laganih pokreta koristeći neutralnu nijansu. Osim toga, malo više boje nanesite na sami luk – tako ćete si podići obrvu i izgledati mlađe.
Savjet plus: ne čupajte sijede dlake, već i njih prekrijte sjenilom ili olovkom za obrve.

6.Koristite pretamna sjenila
Opet govorimo protiv tamnog make-upa! Ne bez razloga. Primjerice, kad koristite pretamna ili metalik sjenila, tako si vizualno zatvarate oči i činite ih manjima. Svijetlija sjenila će otvoriti vaše oči i učiniti vas mlađima.

7.Nanosite pretamni ruž
Isto vrijedi i za ruž. Pretaman ruž čini usne tanjima i ističe borice oko usna. Ako imate tanke usne, tamni ruž zamijenite svijetlijom i nježnijom nijansom – ali bez previše sjaja. 

8.Ne koristite rumenilo
Trunka rumenila ali ne onog u prahu ili kamenu – isušit će vam kožu) će vam podariti onaj mladenački sjaj. Mnogo žena ne zna kako ga nanijeti i zato ga ne koristi – ali nije tako teško. Morate ga samo nanijeti prstom na jagodice – od vrha prema van.

9.Ne šminkate se
Ako ste ljubiteljica prirodnog izgleda, to ne znači da se ne možete povremeno našminkati – lagano i suptilno. Izgledat ćete svježije i mlađe! Možete se držati gornjih savjeta.