Menu
NOVOSTI

Avène ima novu anti-age liniju sa zvijezdom među sastojcima – vitaminom C !

Zahvaljujući svojoj dermatološkoj stručnosti, Eau Thermale Avène i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.  Tako je na našem tržištu predstavljena hvaljena linija VITAMIN ACTIV Cg, a posebno njezin prvi korak rutine Korektivni serum za blistavost. Riječ je o serumu koji već od prve primjene zaglađuje bore, naglašava blistavost kože i smanjuje pojavu tamnih mrlja zahvaljujući trima djelatnim sastojcima Vitamin Cg* + bakuchiol + niacinamid

Avène nam je svima nam je poznat kao pouzdani saveznik osjetljive kože, a zadnjih se godinu dana unazad godinu intenzivno  razvija i u anti-aging segmentu.  Ono što ističe Avène brend je konstantno razvijanje inovativnih formula u suradnji s dermatolozima, s različitim kombinacijama učinkovitih djelatnih sastojaka, savršeno prilagođenih različitim potrebama, stanjima i tipovima kože.

Anti-age koktel za blistavu kožu

Ovogodišnja suradnja rezultirala je stvaranjem visokoučinkovite linije sa zvijezdom među sastojcima, vitaminom C! Avene Vitamin Activ Cg  dugoočekivana je anti-age linija našem tržištu koja jamči stabilnost formule vitamina C upravo zahvaljujući provitaminu C kao ključnom sastojku proizvoda. Profil  visoke stabilnosti i podnošljivosti Vitamina Cg je ono što ga ističe od drugih proizvoda dostupnih na tržištu. U stvaranju VITAMIN ACTIV Cg Korektivnog seruma za blistavost kože, dermatološki laboratoriji Avène po prvi su puta koncentrirali 3 dermatološka djelatna sastojka:

  • [VITAMIN Cg*] 1,8 %: visokostabilni oblik vitamin C, poznat po svojoj antioksidativnoj učinkovitosti, ekvivalentan je  20%-tnom vitaminu C**
  • [NIACINAMID] 3 %: dugotrajno regenerira kožu i smanjuje pojavu tamnih mrlja
  • [BAKUCHIOL] 1,5 %: prepoznat kao biljna alternativa retinolu, korigira bore.

Sa svojom komplementarnom kombinacijom djelatnih sastojaka ovaj serum pruža trenutni učinak blistavije i zaglađenije kože!

Svaki vitamin C u anti-age proizvodima nije jednako učinkovit

Prednosti provitamina C koji se nalazi u novoj VITAMIN ACTIV Cg liniji u odnosu na vitamin C u drugim sličnim proizvodima prvenstveno je njegova stabilnost. Što znači da je manje osjetljiv na oksidaciju i toplinu, pa je stoga i manji rizik od ranijeg propadanja. Također, provitamin C ima produljeno antioksidativno djelovanje zahvaljujući postupnom oslobađanju vitamina C, čime se sprječava rizik od prooksidativnog učinka. Novi VITAMIN ACTIV Cg  korektivni serum nije potrebno čuvati u hladnjaku.

Sunce je zdravo, ali s prikladnom zaštitom

Svi volimo sunce, ali kao i sve ostalo, i sunce je najbolje u umjerenim količinama. Ako ipak niste sigurni, evo pet razloga zašto je sunce zapravo zdravo:

  • Sunce nas oraspoloži: budući da podiže razine serotonina, hormona sreće, često se osjećamo sretnije kada je sunčan dan, a što je više lijepog vremena to je i manje vjerojatno da ćemo pasti u depresiju.
  • Pomaže kod dermatitisa i ostalih kožnih problema: umjereno i oprezno izlaganje suncu može ublažiti ili čak izliječiti psorijazu, akne i ekcem. Ako i vi imate problema s kožom probajte to područje kože osunčati najviše 30 minuta prije nego što nanesete SPF, ali naravno, pobrinite se da u procesu ne izgorite.
  • Umanjuje rizik od srčanih bolesti: istraživanje British Medical Journal pokazuje da ljudi češće umiru od srčanih bolesti tijekom zime, a to je najvjerojatnije zbog nedostatka vitamina D, a gdje živite je isto tako važno – što manje sunca imate to je veća vjerojatnost da ćete oboljeti od neke srčane bolesti.
  • Poboljšava imunitet: sunčeve zrake poboljšavaju produkciju bijelih krvnih stanica, a samim time jača se imunitet. Umjereno izlaganje suncu pomaže i u suzbijanju preaktivnog imuniteta pa nas time štiti od autoimunih bolesti poput lupusa, psorijaze pa čak i multiple skleroze.
  • Pomaže u mršavljenju: serotonin, koji nas usrećuje, isto tako djeluje i na naš apetit. Ovaj hormon smanjuje apetit, pa zato manje jedemo ljeti, a ako iziđemo na sunce barem tri puta tjedno, povećat ćemo si razine vitamina D koji pomaže u sagorijevanju masnih naslaga te sprječava debljanje.

Eto, nakon svih ovih razloga nema više isprika da ne iziđete na sunce te se pošteno osunčate! Naravno, ne smijemo ni na trenutak zaboraviti na kvalitetnu zaštitu od sunca, koja nam je apsolutno potrebna u ovome životnom razdoblju.

Avene SUN Ultra Fluid za savršenu zaštitu

Za savršenu zaštitu od sunca tu su Avene SUN Ultra Fluid NEVIDLJIVI SPF 50 i Avene SUN Ultra Fluid Tonirani koji osiguravaju visoku dnevnu zaštitu od UVB-UVA zraka i plave svjetlosti kako bi se spriječilo fotostarenje.

Avene SUN Ultra Fluid NEVIDLJIVI SPF 50

Avene SUN Ultra Fluid Tonirani

Sadrže i TriAsorB ™, filter za zaštitu od sunca ultra širokog spektra, koji štiti od UV zraka i plave svjetlosti, ubrzivača starenja kože. Ovi su fluidi

lagane teksture, poput vode, ostavljaju nježan završetak na koži, senzornu privlačnost i stoga su izvrsni kao podloga za make-up.

Visoke podnošljivosti i bez mirisa, ova vodootporna formula prilagođena je osjetljivoj koži.