Menu
ŽIVOTNI STIL

I u menopauzi je bitna njega kože lica

Većina simptoma u menopauzi nastaje zbog nedostatka estrogena, spolnog hormona koji ne regulira samo spolne karakteristike žene već i mnoštvo drugih funkcija u tijelu. Jedna od bitnijih je i zaštita kože.

Estrogen osigurava da koža bude mekana i podatna. Ovaj hormon stimulira proizvodnju masnoća u koži i kolagena i tako održava njezinu vlažnost, zategnutost i mekoću. Kako nam se snižava razina hormona, smanjuje se i proizvodnja kolagena.

No, osim estrogena za zdravu kožu je bitan dovoljan unos tekućine (vode) te konzumacija hrane bogate vitaminom C, vitaminom A, omega-3 masnim kiselinama i vitaminom E. 

Hrana koja sadržava najviše ovih nutrijenata je voće, povrće, riba i orašasti plodovi.

Da vam koža ostane zdrava, izbjegavajte vrući tuš, jako sunce ljeti, alkohol, industrijski procesuiranu hranu i šećer.

Još jedna bitna stvar koja će pomoći u održavanju vaše kože su kreme za lice koje predstavljaju neizostavan dio rutine njege kože.

Glow okoloočna krema je odličan izbor za zaštitu kože lica, odnosno okoloočnog područja koje je itekako osjetljivo.

Ova hranjiva  krema s kavijarom i vitaminom C pruža kombinirani trenutni i dugoročni efekt mladenačkog i odmornog izgleda okoloočnog područja.

Osim toga, vašoj  koži pruža instant plumping i glow efekt, koji zaglađuje bore i smanjuje vidljivost podočnjaka, a redovitom primjenom dugoročno smanjuje vidljivost bora i umoran izgled kože oko očiju.

Kremu nanesite ujutro i navečer na čistu kožu područja oko očiju i lagano utapkajte prstima dok se ne upije.

Ovu kremu možete nabaviti po cijeni od 154,90 kn klikom na link.