Menu
NOVOSTI / VEZE

Kako i kamo dalje nakon razvoda

Onima koje su to preživjele ne moramo ništa pričati, ali za koje to upravo prolaze ili će tek proći, evo par savjeta…
Razvod može uzrokovati tako snažnu bol da ni sami niste sigurni kako biste to preživjeli, ali ta bol ne mora biti uzaludna, može vas motivirati da potražite pomoć uz koju ćete se pomalo početi osjećati bolje te, u konačnici ozdraviti.

1. Planirajte unaprijed
Stanje u vašoj vezi ili braku je već duže loše…nemojte više čekati. Umjesto pasivnog čekanja budite proaktivni. Planirajte unaprijed. Bojite se nepoznatoga? To je sasvim normalno. Ako znate što očekivati u ovoj bitci, tada možete hrabro napraviti prvi korak. Tjeskoba i stres će se postepeno smanjivati, a taj osjećaj će vam nagovijestiti početak oporavka.

2. Ne ignorirajte tugu
Tuga se različito ispoljava kod svakoga, ovisno o uzroku i osobi. Tuga kroz koju prolazite u razvodu je drugačija, pa čak i da ste kroz postupak razvoda već prolazili, tuga se ne ponavlja već je svaki put drugačija i upravo zbog toga se možete osjećati izolirano od svijeta. Važno je prosuditi pomažete li si ili produljujete svoju patnju. Ukratko, isplačite se ili vrištite kad treba, a onda prestanite.

3. Prepoznajte kada treba potražiti pomoć
Nije dobro kroz ovu priču prolaziti sam. Neke sigurno mogu, ali ako zaključite da treba, slobodno potražite pomoć. To može biti samo prijateljski zagrljaj, ali i profesionalac koji će vam pomoći da ozdravite slomljeno srce i krenete naprijed. A tada, samo hrabro naprijed, bez osvrtanja.

Izvor: https://www.yourtango.com