Menu
NOVOSTI / VEZE

Nasmiješite se i upoznajte nove prijatelje

Nakon razvoda, smrti voljene osobe ili jednostavno godina usamljeničkog života, nikome nije lako odlučiti se i izaći u stvaran svijet. Ali kao što mi često kažemo na ovoj stranici – nije lako, ali je moguće.

Dobar savjet daje dr. Christiane Northrup u svojoj knjizi Neka život bude jednostavan – ona veli, pokušajte sljedeće: zamislite da sudjelujete u novoj aktivnosti zbog koje ste uzbuđeni. Potom zamislite kako prilazite nekome tko je ondje. Nasmiješite se i pozdravite tu osobu. Tako vježbajte probijati led sve dok vam ne postane lako. Pritom imajte na umu da se gotovo svatko osjeća ranjivo prilikom upoznavanja novih uljudi. Stoga pokušajte osjećati samopouzdanje u svojemu novom zamišljenom scenariju. Vježbajte izvoditi prvi korak – čak i ako je taj korak jednostavno govorenje nekome da vam se sviđa njegova odjeća.

Nakon što ste neko vrijeme tako vježbali, izađite u stvaran svijet. Izaberite događaj, a tada priđite nekome i predstavite se. Zapanjit ćete se kad ustanovite koliko brzo možete steći nove prijatelje u društvenim okruženjima samo ako ste voljni nasmiješiti se i pozdraviti.

Eto, tako kaže dr. Northrup, a mi dodajemo – možda nije lako, ali je moguće.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na shop