Menu
NOVOSTI

8 razloga zašto su pedesetogodišnjakinje atraktivne

Tko kaže da se ne možemo zabaviti i nakon što smo navršile pedesetu? Žena u takozvanim srednjim godinama atraktivna je jer je na samom vrhuncu svoje moći – kaže spisateljica Gail Sheehy, a mi se s njom apsolutno slažemo. Dolje neistiniti mitovi i predrasude o ženama u pedesetima!

Davno su prošla vremena kada je za ženu u pedesetima život praktički bio gotov. U suvremenom društvu, imati 50 znači imati više slobode, samouvjerenosti i mudrosti. Ali zašto su žene u pedesetima tako atraktivne? Evo osam razloga, a vjerujemo da bismo ih mogli pronaći i puno više 🙂

 

Slobodnije smo

Bilo da ste žena s obitelji ili žena koja u karijeri pronalazi ispunjenje, u svojim pedesetima ćete osjetiti veću slobodu – onu vanjsku, ali ponajviše onu unutarnju.

Moćnije smo

Moć žena proizlazi iz iskustva, samopouzdanja i, što je jako bitno, ljubavi prema sebi.

Samouvjerene smo

Zdravo samopouzdanje se gradi dugo, jako dugo. Postoje padovi i usponi, ali bi do pedesetih trebale sagraditi svoje samopouzdanje koje će nam omogućiti kvalitetniji i sretniji život.

Seksi smo

Ako smo zdrave i sretne, bez obzira na višak sala oko trbuha ili sijedih vlasi – seksi smo. U pedesetima biti seksi nije samo vanjski izgled, već i kako se osjećamo.

Više se zabavljamo

Život je samo jedan i treba ga iskoristiti do kraja – zato se pedesetogdišnjakinje vole zabavljati.

Znamo što nam se sviđa, a što ne

U pedesetima napokon raskrstimo s nametnutim mišljenjima drugim i zanemarivanju svog instinkta. Znamo što nam se sviđa, a što ne i držimo se toga.

Mudrije smo

Mudrost je nešto što se može dobiti samo iskustvom, a toga u pedesetima možemo skupiti sasvim dovoljno. Više nismo nesigurne ni povodljive, već razvijemo sofisticirani unutarnji radar pomoću kojeg bolje prebrođujemo životne probleme.

Svoj život tek započinjemo

Sva ova znanja i iskustva koje smo stekle u prošlosti su dobar temelj za jednu bolju budućnost – u kojoj možemo započeti živjeti onako kako samo mi želimo.

A za kraj vas ostavljamo s citatom velike spisateljice Agathe Christie:

“Zaista sam uživala u drugoj mladosti. S 50 godina odjednom otkrijete da se pred vama otvorio potpuno novi život.”