Menu
NOVOSTI

Pravi razlozi za vježbanje u perimenopauzi i menopauzi

U razdoblju perimenopauze i menopauze naša se tijela prirodno usporavaju, pa nam vježbanje sigurno nije na listi prioriteta.

Tada nam se događaju i brojne hormonalne promjene koje nas umaraju i stvaraju nam dodatan stres.

Pa zašto bismo onda uopće htjele i trebale vježbati?

Vjerovale ili ne, vježbanje pozitivno djeluje na mnoge simptome perimenopauze i menopauzem i stoga evo nekoliko najvažnijih razloga zbog kojih biste odmah trebale početi vježbati:

 1. Vježbanje oslobađa endorfine, hormone sreće, koji smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje.
 2. Vježbanjem proizvodimo prirodni analgetik u mozgu koji može pomoći bolovima u mišićima i zglobovima, što je još jedan od simptoma perimenopauze i menopauze.
 3. Poboljšava cirkulaciju što pomaže toniranju kože, ali i olakšava osjećaj smušenosti.
 4. Održava jak i zdrav imunitet.
 5. Podržava jake kosti.
 6. Poboljšava probavu.
 7. Održava zdravo srce.
 8. Poboljšava mišićnu masu.

Jedini problem s vježbanjem jest što bismo morale vježbati svaki dan. Ne morate trčati maraton niti se iscrpljivati više sati na dan, ali morate biti aktivne – svaki dan.

Kada estrogen počne opadati, prosječna žena dobije oko 3-4 kg tijekom menopauze, a tijelo sprema estrogen koji pronađe u tijelu baš oko našeg struka.

Ništa drugo nam ne preostaje nego da pronađemo vježbe u kojima stvarno uživamo i držimo se njih. Lagane šetnje, rano jutarnje plivanje, bilo što što vas čini sretnima, a pozitivno djeluje na organizam. Postepene i polagane promjene donose najbolje rezultate. 🙂

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaPovratak na shop