Menu
NOVOSTI

Preporuka | Raskrižja Jonathana Franzena su briljantan roman

U svom najnovijem romanu Raskrižja slavni američki pisac, kojeg nazivaju suvremenim Tolstojem, piše o američkoj obitelji Hildebrandt.

Priča se događa 1971. godine – Russ Hildebrandt, pomoćni pastor liberalne crkve u predgrađu Chicaga, na rubu je raskida svog nesretnog braka i početka afere s udovicom iz župe, dok se njegova supruga Marion bori s mračnim tajnama svoje prošlosti. Njihov sin Clem vraća se s fakulteta opsjednut ratom u Vijetnamu i odlukom kojom šokira roditelje. Kći Becky, najpopularnija cura u srednjoj školi, zagrizla je u ideje kontrakulture, dok je njihov mlađi sin, genijalac Perry, koji se drogira i raspačava drogu, odlučio postati bolja osoba. Svaki član obitelji Hildebrandt nalazi se na svojevrsnom životnom raskrižju – onom egzistencijalnom, emotivnom, etičkom – i prolazi krizu vjere i morala.

Obitelj Hildebrandt mikrokozmos je Amerike i društva sedamdesetih godina prošlog stoljeća, razdoblja toliko različitog, a toliko sličnog našemu.

Roman je knjigom godine nazvao Barack Obama, u Hrvatskoj ga je objavio VBZ, a možete ga kupiti na linku https://www.vbz.hr/book/raskrizja/ po cijeni od 21,24 € (160,03 kn).