Menu
ŽIVOTNI STIL

Preporuka za čitanje | Markus Orths: Max

U središtu romana Max nemirni je duh i snažna umjetnička osobnost Maxa Ernsta – jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, poznatog dadaista i pionira nadrealizma. Njegov životni put pratimo od pobune protiv konzervativna oca preko rovova Prvoga svjetskog rata i prvih dadaističkih izložaba do bijega iz nacionalsocijalizmom zatrovane Njemačke u buran pariški život te naposljetku u američki egzil.

Pogonjen stalnom potragom za novim umjetničkim iskustvima i onom pravom, uzvišenom ljubavi, Max Ernst na stranicama ovoga romana postaje živopisnim protagonistom umjetničke scene koja je trajno obilježila 20. stoljeće.

Šest žena, šest ljubavi i cijelo jedno stoljeće sa svojim lomovima i političkim prevratima, stopili su se u autentičnu i napetu priču o umjetnosti, ljubavi i strasti, hrabrosti i humanosti, ispripovijedanu glasovima slavnih osoba toga vremena kao što su Paul Éluard, André Breton, Pablo Picasso, Leonora Carrington, Dorothea Tanning, Jean Arp, Peggi Guggenheim, s kojima je Max Ernst dijelio ljubav i prijateljstvo.

Pisac Markus Orths vrlo je živo predstavio neobičnu osobnost Maxa Ernsta i njegov nadasve zanimljiv i bogat život koji su iznad svega obilježile slavne žene koje je volio, mrzio, ostavljao…

Naša je preporuka – svakako pročitati i uživati u prikazu života jednog od najvećih umjetnika dvadesetog stoljeća i ženama koje su ga učinile takvim.

Knjigu po cijeni od 135 kuna možete naručiti na: https://www.oceanmore.hr/index.php?opt=shop&act=show&id=163&lang=hr