Menu
NOVOSTI

Promijenite ove navike i pomladit ćete se

Osjećate li se koji put staro, onako, kao da imate dobrih 30 godina više? 🙂

I vjerojatno se pitate što biste trebali promijeniti ili izbaciti kako biste održali vitalnost i možda čak povratili mladost.

Nismo svi isti, ali vjerujemo da će vam, barem u nekoj mjeri pomoći te ćete se bolje osjećati ako ove navike promijenite.

 

  1. Jedem  previše ugljikohidrata

Ako se osjećate tromo i uspavano nakon ručka bogatog ugljikohidratima, možda je vrijeme da ih izbacite tijekom tjedna. Vidjet ćete ogroman napredak, kako u vitalnosti tako i u struku. Svi smo, ipak, samo ljudi, pa se slobodno počastite vikendima.

 

  1. Jedem previše šećera

Da, nekima od nas šećer je ovisnost. Ako jedemo previše šećera, naša koža pati, postaje siva i beživotna, a šećer je i poznati uzročnik mnogih dermatoloških problema. Učinite sebi uslugu i sljedeći put kada osjetite potrebu za šećerom, uzmite limun ili bananu – djeluju na različite načine, ali su oboje vrhunski borci protiv ove ovisnosti.

 

  1. Nedovoljno se krećem

Čak i ako ste bili najaktivnije dijete na svijetu, dođe život i problemi s njim, pa nam fizička aktivnost ostane u onoj kategoriji luksuzne zabave koju rezerviramo za godišnji odmor, a kada i to vrijeme dođe, preumorni smo za fizičke napore. E, pa tu smo da vam naglasimo važnost ovoga luksuza. Da, vježba je ‘sebična’, ali nadasve korisna aktivnost i preporučujemo barem 3 do 4 puta tjedno neku vrstu fizičke aktivnosti koja vama najviše odgovara. Svaki put ćete se osjećati sve sretnije i mlađe!

 

  1. Pogrbljeno se držim

Naravno, često nam je udobnije pogrbiti se nego sjediti uspravno, ali pravilno držanje, sjedimo li ili hodamo, igra važnu ulogu u našem doživljavanju nas samih. Zapamtite: što se više sami sebi sviđamo, to više privlačimo druge.

 

  1. Nosim odjeću koja mi ne pristaje

Ili u kojoj se više ne osjećam dobro… Ako nosite bluzu koja vam više ne pristaje, zaboravite je! Nećete se mijenjati za komad tkanine već ćete pronaći onu bluzu u kojoj se odmah dobro osjećate, sjajno i samouvjereno.

 

 

  1. Loše sam volje

Loše raspoloženje utječe na mentalno, ali i na tjelesno zdravlje. Ako se često mrštimo, naravno, pojačavaju se bore, bez obzira na magične kreme, a moramo uvijek zapamtiti i činjenicu da dobro raspoloženje mijenja naš pogled na svijet, pa se i problemi ne čine tako velikima. Opustite se i dajte si oduška, a negativnost odbacite s onom bluzom koja vam više ne pristaje!

 

  1. Radim previše svega odjednom

Vjerojatno smo svi u neko doba bili kraljice ovoga. Kuhamo, peremo, raspravljamo, sve odjednom, a to stvara veliki stres, znali mi to tada ili ne. Kod ovakvih pothvata teže je organizirati svoje misli te filtrirati važne od nevažnih podataka.

 

Kao što ste i predvidjeli, stil života i životne navike diktiraju kako ćemo starjeti, zato vas i mi svaki dan pokušavamo potaknuti da izabirete obitelj, avanture i zdravlje iznad svega ostaloga, jer zapravo iskreni osmijeh na licu je ono što nas najviše pomlađuje, bez obzira na godine. 🙂