Menu
ŽIVOTNI STIL

6 savjeta Claudije Schiffer o samopouzdanju i ljepoti

claudia-schiffer-citati-o-ljepoti

Njemački supermodel, poduzetnica, glumica i dizajnerica Claudia Schiffer jedno je od najprepoznatljivijih imena modnog svijeta. U zvijezde se lansirala davne 1990. poziranjem na naslovnici modnog časopisa Vogue zajedno s Cindy Crawford i Tatjanom Patitz. Upravo se uz nju, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Thurlington i Lindu Evangelistu počeo vezati pojam supermodel – zbog njihove nesvakidašnje ljepote i ženstvenih oblina.

No, za razliku od mnogih modela, Schifferina karijera nije bila kratkog vijeka. Ona još žari i pali. 2018. je ponovno izašla na pistu sa svojim slavnim kolegicama, a u kasnim četrdesetima je gola pozirala na naslovnici talijanskog Voguea. U međuvremenu je na pisti nosila modne kreacije najboljih dizajnera – od Diora, Jill Sander, Versacea, pozirala na više od 1000 naslovnica modnih časopisa (rekord koji je uključen u Guinessovu knjigu rekorda), pokrenula liniju odjeće od kašmira, sudjelovala u različitim humanitarnim akcijama i godinama je jedno od zaštitnih lica kozmetičkog giganta L’Oreala. Danas se njezino bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 55 milijuna dolara

Usprkos bogatstvu, slavi i statusu jedne od najboljih manekenki ikad, ostala je čvrsto na zemlji. Njezinu jednostavnost, skromnost i samopouzdanje najbolje ilustriraju ovi citati:

 

“Ako vam se netko ne sviđa, onda vam se ne sviđa. To nije vaš izbor. Ne možete ništa učiniti u vezi toga.”

“Mislim da ljepota nije ograničena godinama.”

“Ne trudim se ni izgledati ni osjećati mlađa nego što jesam. Uživam u sadašnjem trenutku.”

“Imala sam tu čudnu kombinaciju u sebi – istovremeno sam bila sramežljiva i snažna.”

“Mislim da ne biste trebali dati svoje ime i lice nečemu u što 100 posto ne vjerujete.”

“Uvijek sam si zadavala samo male ciljeve, ciljeve koji nisu tako daleko – lakše ih je ispuniti.”