Menu
MOJA PRIČA

Prije deset godina je počela moja priča

Prije deset godina je krenula moja priča. Ciklus se počeo skraćivati pa produžavati, kosa je počela opadati. Umor sam duže vremena osjećala, ali kako sam godinama radila preko 10 sati dnevno mislila sam da se samo moram odmoriti.

Kontrolirala sam štitnjaču da budem sigurna i nalazi su bili uredni. Vrlo brzo sam shvatila da sam u perimenopauzi ali niti slutila nisam da će trajati toliko dugo. Počela sam piti dodatke prehrani koji su mi olakšali život i bez kojih ne znam kako bi preživjela taj turbulentan period mog života. Naglasila bi da ne postoji univerzalni dodatak prehrani koji će stalno pomagati jer se organizam nakon nekog vremena navikne. Olakotna okolnost je što na tržištu postoji dosta biljaka pa se može promijeniti. Kroz moj život je prošao Šatavari, Vrkuta, Konopljika, žuta, crna i crvena Maca a u zadnje vrijeme mi najviše pomaže Crvena djetelina jer su me počeli mučiti i valunzi i vaginalna suhoća.

Kada sam čitala da ženama pada libido odmah sam pomislila to se meni ne može dogoditi. Naravno pogađate i to mi se dogodilo. Na tom području mi je pomogao Šatavari.

Puno puta su me moji kupci pitali da li osjećam nemir, imam problema sa nesanicom jer naravno i to su simptomi koje muče žene u perimenopauzi i menopauzi. Šatavari je i tu pomogao. Odmah se osjećate opuštenije. Nema onog konstantnog nemira i život je odmah ljepši.

Kada imate problema sa vaginalnom suhoćom onda krenu i vaginalne upale stoga treba djelovati preventivno. Kantarionovo ulje može sjajno olakšati probleme i preventivno i kurativno.

Do sada nisam napisala da sam počela primjećivati promjene i na koži. Do 49-te godine sve je bilo savršeno a onda su krenule bore, celulit je bio sve vidljiviji, koža više nije bila zategnuta niti na licu niti na tijelu. Prvo negirate promjene kao da će se vrijeme vratiti unazad, a onda se odlučite boriti gdje možete ali i prihvatiti neizbježno. Treba posložiti karte u rukama i vidjeti koje adute još imamo. Odlučila sam piti kolagen sa MSM-om i hijaluronskom kiselinom i vitamin C ali sam i s druge strane prihvatila svoje godine i životno iskustvo koje s njima idu.

Snježana