Menu
NOVOSTI

5 savjeta za što bolji provod i u srednjim godinama

Samo zato što više nemamo 20 godina, ne znači da se ne možemo zabaviti – možda čak i bolje nego ikada do sada, pa vam danas donosimo 5 savjeta za što bolji provod bez obzira na godine:

Učimo i probajmo nešto novo: za naš neprekidni rast i razvoj, važno je da katkad zađemo u nepoznate vode. Isprobajte restoran koji vas je uvijek zanimao, ali nikako niste stigli otići tamo, učlanite se u planinarsko društvo ili klub knjigoljubaca, isprobajte skinny traperice, riješite slagalicu od 500 komada, upišite se na tečaj španjolskog jezika – vjerujemo da vas vaše mentalne sposobnosti još uvijek mogu pozitivno iznenaditi.

Vježbajmo: kad smo već kod sposobnosti, nemojte zanemarivati svoje fizičko zdravlje. Važno je ubrzati otkucaje srca svaki dan, bilo to brzom šetnjom, plivanjem, jogom ili plesanjem. Rekreacija je važna, pa što god da vam je najdraže, činite to barem jednom dnevno i nemojte zaboraviti: ako vas bole mišići – činite to kako treba.

Brinimo se o vlastitom izgledu: sređivanje utječe na naše sveukupno dnevno raspoloženje. Možete li nam zaista reći da se osjećate bolje u pokidanoj trenirci nego u udobnoj,  ali i elegantnoj kombinaciji? Ako se u nečemu osjećate lijepo, to će vam neizbježno poboljšati raspoloženje, bio vam to cilj ili ne. Osvježite svoju kozmetiku, isprobajte novi ruž ili novu kremu, ali ne trebate trošiti mnogo novaca kako biste se dobro odjenuli – planirajte unaprijed i uvijek ćete izgledati odlično.

Uživajmo u svježem zraku i suncu: uz vježbanje, svjež zrak i sunčeve zrake sljedeće su najvažnije komponente za dugotrajno dobro zdravlje. Svjež zrak ublažava, a ponekad i potpuno liječi simptome astme i alergije, a sunce nudi vitamin D te pomaže u bržem zacjeljivanju postojećih tegoba. Kao ljudska bića prirodno smo povezani sa svim oblicima života, a svjež zrak i sunčeva svjetlost prve su stepenice do prirode koja ublažava naš stres i vraća nam osmjeh na lice.

Slušajmo dobru glazbu: znamo, ni vi ni mi ovo ne radimo često, ali kada se uhvatimo glazbe osjećamo njene pozitivne vibracije od glave do pete. Znanstveno je dokazano da svega 15 minuta vaše omiljene glazbe poboljšava raspoloženje jer tijelo izlučuje dopamin, neurotransmiter koji povećava razine uzbuđenja i sreće, a samim time i smanjuje razine stresa.

Bonus: Učinite nešto lijepo za nekoga drugoga. Ponekad je zdravo usredotočiti se na druge ljude jer često uz tuđe probleme na vlastiti život gledamo objektivnije.