Menu
MENOPAUZA / VEZE

Spolni odnosi u menopauzi ne moraju biti bolni – pročitajte kako!

Ulaskom u menopauzu, dosad smo ustvrdili  – štošta toga se mijenja. Valunzi, frustracije, promjena u kilaži i iznenadne promjene raspoloženja česta su tema ženskih razgovora. Međutim promjena u proizvodnji ženskih spolnih hormona, u ovom slučaju estrogena, sa sobom donosi i još neke od neugodnih simptoma o kojima mi žene, još uvijek nerado govorimo.

Riječ je o suhoći rodnice. Suhoća rodnice nastaje radi smanjenog stvaranja vaginalnog sekreta.

Prisjetimo se, glavna zadaća vaginalnog sekreta jest da prekriva sluznicu rodnice i dijelove vulve kako bi se osiguralo zdravlje, određeni stupanj kiselosti i funkcionalnost intimnih dijelova u žene.

Pad u proizvodnji vaginalne sluzi dovodi do stanjenja vaginalne sluznice, a samim time i pada njezine elastičnosti. Simptomi koje prve prepoznamo su bol, zatezanje, peckanje, svrbež i bolni spolni odnosi. Sve to navedeno, u velikoj mjeri negativno utječe na kvalitetu života spolno aktivnih pojedinki. Seks zna biti bolan, zbog čega dolazi do izbjegavanja odnosa s partnerom i povlačenje u sebe.

Kako si onda pomoći? Posegnite za lubrikantom i ovlaživačem!

Vidermina Intima Mucus lubrikant i ovlaživač namijenjen je intenzivnom ublažavanju simptoma uzrokovanih suhoćom rodnice, prevenciji nastalih upala, iritacija i bolnih odnosa.

Sa svojstvima sličnim fiziološkom vaginalnom iscjetku, održava intimna područja mekima i vlažnima. pH proizvoda je 4,2, a osmolalnost <380 mOsm/kg, prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Također se može koristiti s kondomima i ne ostavlja tragove niti mrlje. Sastav je hipoalergen, što smanjuje mogućnost alergija.

Osim menopauze može se koristiti u generativnoj dobi:

  • za vrijeme trudnoće i dojenja,
  • za vrijeme menstruacije,
  • za vrijeme uzimanja kontracepcije.

Aktivni sastojci Vidermina Intima Mucus lubrikanta:

  • GLICERIN: Dodatno vlaži sluznicu i kožu.
  • BIOSASAHARID GUM-1: Intenzivno vlaži, umiruje i djeluje desenzibilizirajuće (smanjuje preosjetljivost).
  • POLIAKRILAMID: Stvara zaštitni film na sluznici.

Zato. drage žene, seks tijekom menopauze ne mora biti rijetkost. Zapravo, mnoge žene smatraju da je to vrijeme kad istinski započinju uživati u svojoj seksualnosti na dubljoj razini. Prije svega važno je raditi na samopouzdanju i samoprihvaćanju. Volite svoje tijelo i sve promjene koje dolaze s njim. Za ostalo, tu je Vidermina Intima Mucus.

Potražite u najbližoj ljekarni ili na našem webshopu putem linka: Pharmagea.