Menu
MOJA PRIČA

Dugo sam se borila s doktoricom

Dugo sam se borila, oko 7 godina s jednom doktoricom da me uopće pošalje endokrinologu, vadila je samo hormone koji su gle čuda bili uredni i na dan operacije kad sam već znala da imam karcinom.

Imala sam hrpu simptoma od naglog mršavljenja pa do naglog debljanja, problem s koncentracijom i pamćenjem, zatim problemi s nadutošću i zatvorom, stalno sam bila umorna i bilo mi je hladno. Ciklus mi je trajao od 20 do 42 dana razmaka i krvarila sam po 15 dana i to obilno, dobila endometriozu, slabu krv koju nisam mogla popraviti. Kupila sam svaku virozu od djece, umaralo me čak i pričanje.

Promijenila sam doktora koji me poslao na sve moguće pretrage uključujući i uzv štitnjače gdje se uočava čvor na desnom režnju, štitnjača je već bila u prilično lošem stanju, u roku tjedan dana sam punktirana u KBC Osijek – dolazi dijagnoza papilarni karcinom štitnjače.

Nakon operacije slijedi zračenje 3 godišnje kontrole i pomalo oporavak zbog nadoknade hormona izostavljenih radi 3 velike kontrole gdje sam primila 5mc radioaktivnog joda i napokon uredni markeri kao i ostali nalazi.

Ne odustajte od kontrola, a čim uočite neobjašnjive simptome, tražite kompletan pregled s uzv štitnjače, tek nakon toga ako je s njom sve u redu, nastavite tražiti dalje.

Olivera