Menu
NOVOSTI

O iskrenosti

rana-menopauza

Jeste li ikada iskrene prema sebi i svojim najbližima? Kada i koliko često? Dobro je biti iskren i reći sebi u lice sve što danima skrivamo, naravno od sebe same.

Kakvog li olakšanja kad možemo biti iskrene,čak duhovito iskrene prema sebi! Kaže Anne Wilson Schaef u jednoj od svojih Meditacija za žene koje previše rade, a koju danas prenosimo.

Često smo tako obuzete potrebom da zaštitimo sebe da se ni u najluđim mislima ne dovodimo u opasnost da drugi otkriju da nismo savršene. Naravno, najčešće samo sebe uspijemo zavarati svojom predstavom, ali čvrsto vjerujemo da su i drugi nasjeli.

Kad smo iskrene prema sebi, obično nam je potpuno jasno što nam je potrebno i što nam šteti. No, pitanje je, znamo li saslušati sebe? Jesmo li spremne poslušati vlastiti dobar savjet? Možemo li same sebi dopustiti da uvidimo svoje mane i smijati im se?

Napokon, nitko nas ne poznaje tako dobro kako mi sebe znamo. I zato, prirodno je da smo mi osobe koje najjasnije možemo same sebe sagledati. Jesmo li dovoljno hrabre da se iskreno pogledamo i da iskreno prihvatimo i priznamo ono što vidimo?