Menu
NOVOSTI

Protiv nesanice i pomoću aplikacija

Jedan od glavnih simptoma perimenopauze i menopauze jest upravo nesanica. Bez dovoljno sna jednostavno ne možemo funkcionirati kako treba i u ovome razdoblju potrebna nam je sva moguća pomoć koju možemo dobiti.

Već smo pisali o dobrobiti kamilice i magnezija za dobar san, a danas predstavljamo nešto potpuno novo i puno modernije, ali možda jednako učinkovito.

U nastavku teksta opisujemo četiri aplikacije koje možete potražiti na internetu i preuzeti ih. Javite nam svakako pomažu li…

 

Tingles

Izgrađena na temelju ASMR tehnike opuštanja, ova aplikacija je stvorena za sve one koji se ugodno naježe kada slušaju videa specifičnih zvukova, šaputanja i tapkanja po raznim materijalima. Milijuni različitih ASMR umjetnika kreiraju razna audio-vizualna djela koja možete direktno gledati, ali i puštati da vam lagano zvuče u pozadini dok se pokušavate opustiti. Aplikacija dolazi sa štopericom koja zaustavlja video kada zaspete kako ne bi trošila mobilnu bateriju, a možete biti sigurni da vas oglasi neće živcirati, jer ih u Tingles aplikaciji nema. Osnovna aplikacija je besplatna, ali pretplatom možete otvoriti nove mogućnosti korištenja.


Pzizz

NBA zvijezda Roy Hibbert proglasio je ovu aplikacijom pravim lijekom za nesanicu, a čak se i poznata spisateljica J. K. Rowling opušta uz pomoć Pzizza. Aplikacija se temelji na svakodnevnom popodnevnom počinku planiranom uz pomoć Pzizz psihoakustičnih zvukova koji traju svega 20 minuta, a to je, prema tvorcima ove aplikacije, optimalno vrijeme dnevnog sna. Aplikacija je besplatna prvih tjedan dana korištenja.

Digipill

Zanimljiv naziv znači digitalna tableta, a ova aplikacija tako je i ‘servirana’. Svaka tableta je jedan psihoakustični audio zapis koji u prosjeku traje 30 minuta, a pozitivan učinak može trajati i puno dulje. Dizajnirana je kao aplikacija i za pomoć u odvikavanju od pušenja, gubljenju prekomjerne težine i podizanju samopouzdanja, a ne preporučuje se korištenje aplikacije tijekom vožnje. Prva tableta je besplatna, a dodatne tablete mogu se kupiti u njihovoj ‘ljekarni’.

Calm

Treba vam više vremena da se opustite prija sna? Bez brige, aplikacija Calm brine se upravo o tome. Uz Calm možete meditirati uz profesionalnu potporu, rastezati se, slušati opuštajuću glazbu i zvukove prirode, a sve to vodi našem cilju – bržem i kvalitetnijem snu.

 

 

Izvori:

https://www.gettingles.com/

https://pzizz.com/

http://digipill.com/

https://www.calm.com/