Menu
NOVOSTI / ŽIVOTNI STIL

STARENJE sa stilom ili POGLED U OGLEDALO može biti sretniji

Ne zovemo uzalud menopauzu promjenom jer taj period, koji počinje 12 mjeseci nakon zadnje menstruacije zaista nam mijenja cijelo tijelo. Za promjene koje tada vidimo na koži najčešće možemo okriviti nagli pad estrogena, hormona koji zadržava vodu u koži te je odgovoran za njezinu punoću. Njegov gubitak uzrokuje suhu, tanku i opuštenu kožu.

Kolagen je strukturni protein koji je odgovoran za čvrstoću kože i drži sva tkiva na okupu te je glavni sastojak za zdravu i mladenačku kožu. Od 25-e godine starosti gubimo svake godine 1% našeg kolagena! Dolaskom menopauze, odnosno gubitkom estrogena, izgradnja kolagena još više opada što dovodi do gubitka volumena i čvrstoće kože. Žene često pokušavaju riješiti taj problem uzimajući oralno preparate s kolagenom, no još uvijek ne postoji dovoljno kontroliranih studija te ne znamo koliko to zaista pomaže menopauzalnoj koži. Naime, kolagen je velika molekula i nije ju lako dovesti u kožu, tako da je izgradnja vlastitog kolagena neupitno bolji put regeneracije kože.

Kao najbolje rješenje s mnogo kliničkih studija, posebno u Sjevernoj i Južnoj Americi, pokazao se medicinski proizvod Sculptra®. Sculptra® je originalan i jedinstven biostimulator koji potiče stvaranje kolagena tipa 1 i čiji učinak traje do 25 mjeseci, a injicira se u kožu kanilom ili iglom. Podiže lice, ali i briše male bore te pruža dugotrajne rezultate prirodnog izgleda.

Glavni sastojak medicinskog proizvoda Sculptra® su mikročestice biokompatibilne poli-L-laktične kiseline (PLLA)* koja djeluje na glavni uzrok gubitka kolagena. Učinci  Sculptra® su poboljšana elastičnost kože te poboljšan opći izgled i blistavost kože, zbog povećane razine prirodno stvorenog kolagena. Koristi se za zatezanje lica, ali i za poboljšanje strukture kože te ublažavanje oslabljenog tonusa na koži lica, vrata, dekoltea i ruku. Izgled i mimika lica ostaju nepromijenjeni. Osim navedenog  Sculptra® se uspješno koristi i u tretmanima drugih dijelova kao što su učvršćivanje unutarnje strane nadlaktica, bedra, natkoljenice, podizanje stražnjice, učvršćivanje kože na trbuhu…

Osobe koje mogu imati najviše koristi od Sculptra® injekcija

  1. Osobe u četrdesetim i pedesetim godinama života
  2. Osobe s blagim do umjerenim gubitkom kolagena
  3. Osobe s blagom do umjerenom mlohavošću kože
  4. Osobe čija koža pokazuje znakove opuštenosti i oštećenja
  5. Osobe koje žele postupan, prirodan i dugotrajan rezultat, a da ne izgledaju kao da su nedavno imali estetski zahvat

Što Vi vidite kad se pogledate u ogledalo? Kada ste se zadnji put pogledali, nasmiješili se svom odrazu i pomislili: “Hej, danas baš dobro izgledam!” Naše nedostatke možemo prihvatiti, ali znači li to da moramo biti nezadovoljni svojim odrazom?

Pogled u ogledalo može biti sretniji i zadovoljniji!

Sculptra®  je ključ za čvršću i pomlađenu kožu.

*PLLA se koristi u medicinskim proizvodima više od 30 godina i dokazano je sigurna. Najčešće nuspojave nakon tretmana uključuju otok na mjestu primjene, osjetljivost, crvenilo, bol, modrice, krvarenje, svrbež i stvaranje kvržica na mjestu primjene koje mogu potrajati nekoliko dana.

Drage dame, vrijeme menopauze popularnim imenom prozvano i vrijeme mudrosti možete dočekati zadovoljne svojim izgledom. Javite nam se s povjerenjem.

Haina Peto-Radiković, dr.med.