Menu
ŽIVOTNI STIL

5 divnih filmova za gledanje u karanteni

Ostati doma je znatno lakše ako slobodno vrijeme iskoristite za gledanje dobrih filmova. No, izbor je ogroman pa smo vam olakšali i za vas odabrali 5 filmova koji će vam definitivno pomoći da se na sat, dva opustite, nasmijete i zaboravite na koronavirus.

 

 

1.Forrest Gump

 

Ovaj filmski klasik iz 1994.godine o Forrestu, čovjeku smanjene inteligencije, ali velika srca koji  je jedan od onih filmova koji će vas istovremeno rasplakati i nasmijati. Osim toga, Forrest će vas naučiti da je, usprkos preprekama, u životu moguće postići puno toga. 

 

 

2. Neki to vole vruće

 

Čak i ako ste već gledali ovu crno-bijelu komediju s Marilyn Monroe u glavnoj ulozi, sada je pravo vrijeme da je opet pogledate. Dva glazbenika (glume ih Tony Curtis i Jack Lemmon) bježeći od gangstera se zamaskiraju u žene i pridruže se ženskom orkestru u kojem ih primjeti privlačna Sugar Kane (Marilyn Monroe). Ono što će uslijediti je kaos pun zabune, ali i ludog smijeha. 

 

 

3. Lak za kosu 

 

Volite li mjuzikle? Ako je odgovor da, Lak za kosu (2007., u režiji legendarnog Johna Watersa) će vas oduševiti. Pun pjesme, plesa (i sa zrnom politike – radnja se događa u rasno podijeljenom Baltimoreu 1962.) i nekih od najboljih holivudskih glumaca (John Travolta, Michele Pfeiffer, Christopher Walken, Queen Latifah) , ovaj mjuzikl o borbi jedne tinejdžerke plesom za ravnopravan status svih rasa u američkom društvu će vam svakako pružiti dva sata čiste zabave.  

 

4. Povratak u budućnost

 

Iako je snimljen davnih osamdesetih godina prošlog stoljeća, ova avanturistička komedija u tri nastavka s Michael J. Foxom u glavnoj ulozi spada u filmske klasike koji se mogu gledati do besvijesti. Vratite se i vi u prošlost zajedno s Martyem McFlyom i ostavite iza sebe strah i tjeskobu kojom nas hrane mediji ovih dana.

 

 

5. Nedodirljivi

 

Humor je ono što nas održava na površini u teškim vremenima. Ovu tvrdnju na kreativan način potvrđuje francuski film Nedodirljivi (2011.) o neobičnom prijateljstvu aristokrata Phillipea i mladog crnca Drissa koji postaje njegov njegovatelj. U ovim neizvjesnim vremenima, ovaj nas film podsjeća na važnost prihvaćanja drugih i sebe sa svojim svojim manama -uz puno smijeha.