Menu
ŽIVOTNI STIL

Kyung-sook Shin: Molim te, pazi na mamu

Od trenutka kada se 69-godišnja So-nyo na peronu podzemne željeznice u Seoulu odvoji od muža i nestane u gužvi, gubi joj se svaki trag. Obitelj je u šoku, a već formuliranje letka o nestaloj kod svih izazove frustraciju zbog saznanja da nijedno od njezine djece ne posjeduje majčinu noviju fotografiju. Pitanje koliko su poznavali vlastitu majku visi im iznad glava i tišti svakog ponaosob…

Molim te, pazi na mamu izvanredna je knjiga koja daje uvid u korejsku tradiciju i kulturu, a autorici je priskrbila nagrade i pohvale širom svijeta. Riječ je, također, o maestralnoj prozi koja duboko i snažno zaranja u majčinstvo, koja ponire u samo srce obiteljskih odnosa i nakon koje ćete neizbježno preispitati svoje vlastite. A majku više nikada nećete gledati istim očima.

 „Dojmljivo napisan prikaz nerazumijevanja koje često zasjenjuje ljepotu privrženosti i uspomena koje dijele dvije bitno različite generacije… Inspirativna priča koja efektno uklapa ruralan, godinama star način života jedne majke u moderan, urbani život njezine djece“, kritika je Newark Star-Ledgera, a mi je potpisujemo od riječi do riječi.

 

Roman kojem dajemo zasluženu peticu čita se bez daha, podsjećajući nas u ovim kriznim trenucima koliko su nam važne majke, ali i koliko su majkama važna djeca.

Predivna priča, ispisana jednostavnim i elegantnim stilom nije ništa izgubila u prijevodu s engleskog koji je sjajno odradila Mirna Čubranić.

Sve pohvale za Henu Com i urednicu Nerminu Husković.

 

Knjigu po cijeni od 139 kuna možete naručiti na:

https://hena-com.hr/knjige/cijena/molim-te-pazi-na-mamu