Menu
NOVOSTI

Kako opet početi vježbati

Svi koji su bili na dužem odmoru ili su možda duže bolovali znaju kako je to kada se ne vježba – odmah se odviknemo, ali to nije ono najgore. Najteže nam je ponovno se vratiti onom prvobitnom ritmu vježbanja od kojeg smo se odvikli.

Za što lakši povratak vježbanju predlažemo:

  1. Jedite zdraviju hranu

Na odmoru ste jeli tjesteninu, sladolede i pizzu te pili koktele? Vrijeme je da počnete jesti više osvježavajućih ljetnih salata, svježeg povrća te ukusne piletine i ribe. Ovo nije dijeta, već izostavljanje nekvalitetnih namirnica iz svakodnevne prehrane, a to zaista zvuči zdravo, zar ne? Naravno, očekujemo da ćete se ponekad pogostiti desertom…ipak smo samo ljudi.

  1. Vježba, kao i prehrana, treba biti raznovrsna

Odlično je što trčite dva puta tjedno, ali samo trčanje neće vas vratiti ponovnom režimu vježbe. Zato preporučujemo plivanje, jogu, aerobik i korištenje laganijih utega uz vašu standardnu rutinu kako biste uključili sve mišićne skupine te prilagodili tijelo većim izazovima. Što je veća raznolikost, to ćete duže ostajati motivirani, a možemo sa sigurnošću reći da vam ovakva ‘rutina’ nikada neće dosaditi.

  1. Mislite pozitivno

Životna ravnoteža je zaista važna, kako za opuštanje tako i za snižavanje razine stresa i osjećaja tjeskobe. Rezervirajte si vrijeme za razmišljanje i sanjarenje te budite zahvalni na svemu onome što trenutno imate.

 

Jedite i vježbajte raznovrsno te mislite pozitivno!