Menu
MENOPAUZA

Kako ublažiti tegobe urogenitalnog starenja u menopauzi s Viderageom…

Uza smanjenu proizvodnju estrogena tijekom perimenopauze i menopauze, mnoge žene se suočavaju s nizom neugodnih simptoma koje često zanemarujemo ili nedovoljno razumijemo. Dok su valunzi, debljanje i problemi sa zglobovima dobro poznati, malo se govori o tegobama urogenitalnog starenja. Dr. Matilda Mladinić, istaknuta ginekologinja, istražuje ovo područje kako bi donijela svjetlo u ovu važnu temu.

Atrofični vaginitis

Atrofični vaginitis, poznat i kao stanjivanje stijenke rodnice, donosi brojne simptome povezane s promjenama urogenitalnog trakta. Smanjena proizvodnja hormona estrogena igra ključnu ulogu, što dovodi do suhoće, svrbeža, peckanja, te poteškoća tijekom spolnog odnosa. Važno je razgovarati s ginekologom o ovim simptomima i njihovim mogućim uzrocima. Hormonska terapija često se preporučuje kao optimalno rješenje, ali za žene koje ne mogu ili ne žele primjenjivati ovu terapiju postoje alternative.

U takvim situacijama, proizvodi kao što je Viderage intimni gel (Što je gel Viderage? Provjerite ovdje) mogu pružiti olakšanje. Ovaj gel djeluje na tkivo vanjskog spolovila, potičući elastičnost, prokrvljenost i vraćajući pH ravnotežu. Njegova upotreba nije ograničena i može se koristiti kao lubrikant ili njega za vanjsko spolovilo.

Nadalje, Viderage intimni gel nije samo za žene u menopauzi (Sve o gelu Viderage: klikni ovdje!); koristi se i kao dodatna terapija kod kirurškog pomlađivanja spolovila, tijekom trudnoće te za brži oporavak nakon kirurških zahvata. Sastojci poput peptida, niacinamida, vitamina E, hijalurona te faktora rasta (EGF, IGF-1, acidic FGF, basic FGF, VEGF) pružaju dubinsku njegu koja ne samo da poboljšava intimno zdravlje, već također ima pozitivan učinak na kožu lica i vrata.

Podrška stručnjaka i pravilna njega

S podrškom stručnjaka poput dr. Matilde Mladinić, specijalistice ginekologije i opstetricije, i pravilnom njegom, tegobe urogenitalnog starenja mogu se značajno ublažiti, pružajući ženama veću udobnost i kvalitetu života u menopauzi i kasnijim godinama.

Za više informacija i podršku, obratite se dr. Mladinić ili Pročitajte više (KLIKNITE OVDJE) i istražite mogućnosti koje nudi Viderage za očuvanje vašeg intimnog zdravlja.


Matilda Mladinić
dr.med., specijalist ginekologije i opstetricije
Zahvaljujemo dr. Matildi Mladinić na njezinu dragocjenom stručnom mišljenju i nadamo se da ćete kroz naš članak dobiti korisne informacije o očuvanju zdravlja u razdoblju menopauze.

Vidermina, priznata linija proizvoda za intimnu njegu, dostupna je u ljekarnama i putem online narudžbi. Za više informacija kliknite ovdje. Sa zadovoljstvom vam javljamo da možete jednostavno naručiti svoje omiljene Vidermina proizvode putem INTIMNA NJEGA – Pharmagea web stranice. Posjetite online trgovinu i otkrijte širok spektar proizvoda namijenjenih očuvanju zdravlja i dobrostanja ženskog intimnog područja.

S ljubavlju, Pharmagea

INTIMNA NJEGA – Pharmagea