Menu
ŽIVOTNI STIL

Koje je književne novitete pripremila izdavačka kuća Hena com?

2021. godinu u izdavačkoj kući HENA COM obilježit će zbirka kratkih horor- priča Što smo izgubili u vatri najbolje argentinske spisateljice nove generacije Mariane Enríquez, u kojoj autorica donosi izvrsne priče o argentinskom predgrađu, uokvirene jezom, hororom i užasom.

U prijevodu je i dugo iščekivana, dosad neobjavljena fikcija Nerazdvojne, iz pera uvažene feministkinje i teoretičarke Simone de Beauvoir. Roman je napisan 1954. g. i baca novo svjetlo na odrastanje Simone. Govori o strastvenom i tragičnom prijateljstvu, Simone i Zaze te egzistencijalističkim i intelektualnim ambicijama autorice.

Za ljubitelje kvalitetne kriminalističke literature priprema se nagrađivani roman kubanskog velikana Leonadra Padure, Zbogom Hemingway. Hrvatski prijevod doživjet će i još jedan roman Elif Shafak, Pogled, napisan u prvim fazama autoričina stvaralaštva.

Od domaćih naslova s nestrpljenjem iščekujemo novi roman višestruko nagrađivanog Renata Baretića, radnog naslova Deseti povjerenik. Slijede romani Zorana Pilića, Lore Tomaš, ali i djela mnogih drugih istaknutih imena hrvatske prozne i pjesničke scene.

Izvor/Foto: Hena com