Menu
NOVOSTI

Najbolji savjeti za upoznavanje srodne duše online

U posljednje vrijeme moderno je upoznavati nove partnere, ali i srodne duše putem interneta, pa evo najboljih savjeta koje pogreške izbjeći ako ste krenuli tim putem. Klik!

Koristite novu fotografiju za profilnu sliku: naravno, sada ne izgledate isto kao što ste izgledali kada ste imali 20 godina, ali to ne znači da i danas ne izgledate fenomenalno! Dobra frizura i malo šminke od vas će napraviti božicu.

Ažurirajte popis kvaliteta koje tražite: kada smo mladi i neiskusni, nemamo iste prioritete kao sada. Možda nam više i nije toliko važno da nam je partner princ na bijelom konju, romantičan i dugokos. Introspekcijom i ponovnim upoznavanjem nas samih možemo se vratiti tom popisu i preraditi ga u skladu sa sadašnjim prioritetima.

Ne žurite se s novim upoznavanjima: Nakon razvoda ili prekida osjećate se iscrpljeno, naravno, veliki životni izazovi će vas izmoriti, ali nećete ništa riješiti ako se odmah bacite na nova upoznavanja. Dajte si vremena da napunite emocionalni spremnik, usredotočite se na obitelj, posao, prijatelje, a možda i najvažnije od svega, brinite se o sebi.

Ne slijedite staromodne trendove: pod dojmom ste da možete samo postaviti online profil i čekati da ponude počnu pristizati? Nije sve tako lako u životu, pa ni upoznavanje. Ne moraju se uvijek muškarci prvi javljati. Ako vam se netko svidi javite mu se – na internetu nema potrebe za sramežljivošću. Osjećat ćete se moćnije i preuzet ćete kontrolu nad vlastitom sudbinom.

Ne prihvaćajte sve i svakoga: prva dva tjedna uzbuđeni ste jer vas drugi kontaktiraju, vidite sve te potencijalne buduće partnere i želite svima reći ‘da’. Ako tako nastupimo, neće nam ostati vremena za prava, značajna upoznavanja. Uz sve životne obaveze nemamo vremena za apsolutno svakoga – dajte prednost razumnim i strpljivim muškarcima.

Ne ograničavajte se na grad u kojem živite: što se vaše opcije geografski dalje protegnu, veće su vam i vjerojatnosti da ćete uistinu pronaći nekoga tko će vam se svidjeti. Umjesto da tvrdoglavo gledate na što manju udaljenost, zašto ne biste tražili muškarce sa sličnim interesima i hobijima?

Ne planirajte detaljno prvi spoj: iako nam je možda privlačno znati unaprijed što ćemo raditi na prvom spoju, možda taj spoj nije najbolje vrijeme za detaljan plan, pogotovo ako tu osobu nismo prije osobno upoznali. Bez obzira na ugodnu online komunikaciju, ne možemo biti uvjereni da će spoj teći tako glatko niti da ćemo osjećati onu dobro poznatu kemiju. Zato nemojte planirati sve unaprijed – ostavite prostora za improvizaciju.

Ne budite preozbiljni: nemojte sve shvaćati osobno niti biti preozbiljni. Upoznavanje novih ljudi i izlasci s njima trebali bi biti zabavni. Opustite se i zapamtite: ne morate odmah odlučiti sviđa li vam se ta osoba ili ne.