Menu
NOVOSTI

Ovoga ljeta stvaramo zdrave navike

Ljeto je idealno vrijeme za stvaranje i održavanje zdravih navika, a u tome nam pomaže obilje svježeg voća i povrća dok nas toplo vrijeme mami na šetnje i druge aktivnosti na otvorenom.

Vrtlarenje kao ljetni hobi je odličan način da budete na svježem zraku i uhvatite malo sunca, a napravite i nešto korisno. Možete raditi i sunčeve čajeve: stavite cvijeće, na primjer hibiskus, u staklenku punjenu svježom vodom i ostavite da se lagano ‘kuha’ na suncu nekoliko sati, a možete ga ostaviti i cijeli dan. Možete raditi i mjesečev čaj kako bi pojačali svoju sanjivu stranu tako da dnevno ‘kuhanje’ zamijenite noćnim, na mjesečini.

Ljeto je također savršeno vrijeme da povećate razinu fizičke aktivnosti pa se slobodno okušajte u novom sportu, vježbajte jogu na svježem zraku, igrajte tenis, a ako se osjećate izmoreno i uvjereni ste da je opuštanje ono što vam sada treba, sjednite u hlad s najdražom vam knjigom i osjetite kako stres napušta vaše tijelo.

Održavanje zdravog tijela i uma ne odnosi se samo na fizičku aktivnost, stoga provedite vremena s obitelji i prijateljima, šetajte kroz prirodu ili jednostavno ugasite mobitel na par sati kako bi se povezali s vlastitim mislima.