Menu
NOVOSTI

PREPORUKA | Kada stigne menopauza, potražite pomoć ove moćne biljke

Kada stigne menopauza definitivno je najvažnije potražiti pomoć. Naravno, nisu sve menopauze iste, baš kao što nismo ni mi sve iste, pa se tako može dogoditi da baš vi budete među onim sretnicama koje čarolija menopauze ne dotakne niti jednom nevoljom, odnosno simptomom. Ali za sve one koje je meno vila dotaknula svojim štapićem, podarivši im brojne simptome, evo pomoći!

Simptomi menopauze uzrokovani su padom estrogena i većina žena se susreće s naletima vrućine, pojačanim znojenjem, osjećajem umora i iscrpljenosti, nesanice pa sve do ozbiljnijih poteškoća poput anksioznosti i depresije.

Dokazano je da je vrijeme ulaska u menopauzu genetski predodređeno (žena ulazi u menopauzu u slično vrijeme kao njezina majka), a uglavnom je to između 45. i 55. godine. U tom je periodu žena još pri vrhuncu profesionalne i privatne snage te joj simptomi menopauze mogu ozbiljno remetiti svakodnevni život.

Spasonosna biljka

Iako je žensko reproduktivno zdravlje tema o kojoj se tek odnedavno otvoreno govori, žene su oduvijek tražile rješenja i savjete po ovom pitanju. Jedna od najistraživanijih i najviše tradicionalno korištenih biljki za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano znojenje je Cimicifuga racemosa.

Biljka potječe iz Sjeverne Amerike i tamošnje ju je stanovništvo koristilo kao lijek kod niza različitih bolesti, a moderna medicina ju prepoznaje kao odličan odgovor na tegobe uzrokovane menopauzom.

Biljni lijek

Femiplant je biljni lijek koji sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka (Cimicifuga racemosa) i jedini je biljni lijek s cimicifugom pripremljen kao 40 % izopropilni ekstrakt.

Upravo je ovaj ekstrakt najčešće proučavan oblik cimicifuge s više od 20 kliničkih studija i s preko 12.000 žena diljem svijeta koje potvrđuju učinkovitost u borbi protiv simptoma koji mogu značajno umanjiti kvalitetu života žena u menopauzi. Za razliku od sličnih proizvoda, Femiplant ne sadrži estrogene niti ispoljava učinak sličan estrogenima.

Mudre žene znaju da svaki period u životu nosi svoje ljepote i izazove. I u svakom periodu znaju uživati. Uz Femiplant i menopauzu možete pamtiti po dobrome što nose četrdesete i pedesete godine.

  • Biljni lijek za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano znojenje
  • Sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka
  • Za primjenu kroz usta
  • Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika

Plaćeni oglas o lijeku / S&B -FEMI-HR-01/23 – Pričaj mi o tome