Menu
NOVOSTI / ŽIVOTNI STIL

Preporuka za čitanje | Dr. Sara Gottfried – Hormonska ravnoteža

Prirodna rješenja za hormonske poremećaje.

U izdanju zagrebačke Planetopije (@planetopija) još je 2014. godine izašla izvrsna knjiga dr. Sare Gottfried Hormonska ravnoteža. Ugledna američka ginekologinja, specijalistica funkcionalnih i integrativnih terapija u knjizi je iznijela jedinstveni program za uravnoteženje hormona i vraćanje  vitalnosti, radosti, seksualnog nagona i optimalnog zdravlja.

U ovoj knjizi dr. Gottfried kombinira prirodne terapije i znanstvena istraživanja, nudi upitinike za definiranje individualnog hormonskog statusa te iznosi protokole za uklanjanje najčešćih hormonskih neravnoteža. Njezine preporuke uključuju dodatke prehrani i promjene životnog stila, terapije ljekovitim biljem i bioidentične hormone.

A prema riječima još jedne revolucionarne liječnice, kada je u pitanju zdravlje žena, dr. Christiane Northrup, “želite li povratiti izgubljeni optimizam i vitalnost, u kojima ste uživali u mladosti, ili možda razviti još veći optimizam i vitalnost, ili jednostavno zadržati vitalnost i mladolikost što je dulje moguće, ovdje ćete pronaći sve potrebne odgovore”.

Hormonska ravnoteža dr. Sare Gottfried čita se lako i u dahu, poput nekog napetog trilera, posebice ako ste žena koja prolazi u predmenopauzi menopauzi kroz prave hormonske scile i haridbe.Naša je preporuka – pročitajte Hormonsku ravnotežu, ali i pokušajte slijediti Gottfried metodu. Moglo bi vam se isplatiti.

https://planetopija.hr/kategorija/duh-um-i-tijelo/hormonska-ravnoteza