Menu
ŽIVOTNI STIL

Preporuka za čitanje | Elizabeth Strout – Olive, iznova

Ovo će sad biti jedna ustinu iskrena, iskrena preporuka. Ako tražite knjigu koju nećete moći prestati čitati, ali koju nećete ni željeti završiti, novi roman slavne Elizabeth Strout, dobitnice Pulitzerove nagrade za književnost, Olive, iznova, koji je nedavno u prijevodu Patricije Horvat objavio hrvatski Profil, savršen je odabir.

U romanu Olive, iznova pratimo Olive Kitteridge, tu netaktično iskrenu i proturječnu junakinju koja ipak lako prirasta srcu, dok stari i suočava se s promjenama – gdjekad ugodnim, gdjekad ne – u vlastitu životu i životima ljudi koji je okružuju. Olive se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda u obalnom gradiću Crosby u državi Maine te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije…

Pa iako je izdavač, ponukan golemim uspjehom prethodnice ovog romana, Olive Kitteridge, marketinški istaknuo kako je Olive, iznova nastavak slavnog romana, on to zapravo nije. Olive, iznova donosi trinaest prelijepih priča o stanovnicima gradića Crosby u državi Maine koji su u nekom trenutku svojih života upoznali, susreli, doživjeli gospođu Kitteridge.
Priče su to o svima nama koje ostaju u svima nama. Hvala Elizabeth Strout:)
Knjigu po cijenu od 119 kuna možete naručiti na Hoću Knjigu