Menu
ŽIVOTNI STIL

Preporuka za čitanje | Geir Gulliksen – Priča o jednom braku

Ako ste se ikada pitale što vaš muž misli da vi mislite, pročitajte knjigu Geira Gulliksena Priča o jednom braku i saznat ćete upravo to do najsitnijih detalja. Roman Priča o jednom braku mogao je nositi naslov i Kako me je ostavila, jer upravo o tome piše glavni lik romana pisac Jon koji je godinama sa svojom suprugom živio u sretnom braku, a onda se u trenutku to promijenilo, njegova se supruga zaljubila u drugog i ostavila ga. Kako, zašto…?

U razotkrivajućoj i do boli lijepoj knjizi Geira Gulliksena pisac Jon pokušat će pronaći odgovore na ta pitanja razmišljajući o vlastitom braku, o dugom vremenu ljubavi i kratkom, kaotičnom vremenu njezina raspada. Bespoštedna i nabijena emocijama, puna žudnji i strahova, Priča o jednom braku izniman je roman, ljubavna priča našeg vremena. Dok se sagledava kroz oči svoje bivše supruge, dok zamišlja kroz što je sve prolazila i što osjećala, Jon će se suočiti s nadanjima i zebnjama svakog supružnika, dopuštajući Geiru Gulliksenu da u intimu modernog braka zaroni vrtoglavo, s uznemirujućom lucidnošću i poštenjem.

U romanu Knausgardova urednika Norvežanina Geira Gulliksena koji je u nas nedavno objavila Fraktura možda nećete uživati, ali ga zasigurno nećete moći ispustiti iz ruku.

Kupite knjigu po akcijskoj cijeni od 125 kuna na službenoj stranici Frakture.

Foto: Fraktura