Menu
MENOPAUZA / ŽIVOTNI STIL

Revolucionarni pristup: BellStim® i TEENLIFTING® tretmani za zdravlje i vitalnost tijekom menopauze

Dr. Sanja Malbaša Gošović, liječnica opće prakse, spec. akupunturolog i kozmetolog, 1990. godine je razvila metode pod zaštićenim brandom TEENLIFTING® i BellStim®, koje i dalje razvija. Na svjetskom tržištu ovo su jedinstvene prirodne metode stimulacije svih mišića tijela i lica istovremeno, odnosno stimulacije velikih grupa mišića, za što se koriste posebne i novooblikovane elektrode kao i standardne elektrode, postavljene nestandardnom metodom u svrhu postizanja kvalitetnijih i učinkovitijih rezultata.

Kako fascija reagira na gubitak estrogena u menopauzi? 

Fascija je vezivno tkivo, trodimenzionalna, provodljiva i prilagodljiva mreža koja podržava organe, mišiće, krvne žile, zglobove, zapravo sva tkiva u tijelu. Daje nam oblik, pokretljivost i sve informacije na svjesnoj i nesvjesnoj razini. Smanjenje razine estrogena smanjuje elastičnost fascije, povećava krhkost i smanjuje kolagensku sintezu. Ovo uzrokuje različite simptome poput smanjenja fleksibilnosti, bolova u zglobovima i mišićima, krvnim žilama te povećanje rizika od ozljeda vezivnog tkiva.

Kako BellStim tretman pomaže fascijama kod menopauze? 

BellStim stimulacija je upravo rehabilitacija fascija tijekom menopauze. BellStim tretman je fokusiran na elektrostimulaciju mišića cijelog tijela (stopala, noge, zdjelica, trup, ramena, pazusi i ruke) i upravo zbog toga se postiže maksimalan utjecaj na fascije.

Obnavljanje koštane mase: Sastav i metabolička ravnoteža kostiju ovise o aktivnosti mišića te o momentu djelovanja pritiska, i vlaka tetivnih hvatišta za kost. Mišićna aktivnost usporava proces osteoporoze stalnim stimuliranjem kosti na njeno stvaranje o kojem je koštano obnavljanje fiziološki ovisno.

Povećanje cirkulacije: Mišići kao “pumpa” pomažu u potiskivanju krvi kroz krvne žile i cijeli vaskularni sustav. Ovo rezultira boljom opskrbom tkiva kisikom i hranjivim tvarima te poboljšanim funkcijama organa. Jačanje mišića povećava kapacitet mišića za kisik, što znači da su mišići sposobni bolje koristiti kisik iz krvi tijekom aktivnosti.

Povećanje kolagenske sinteze: Poticanjem proizvodnje kolagena, ključnog proteina za strukturu i čvrstoću fascija, doprinosimo otpornosti i funkcionalnosti vezivnog tkiva.

Smanjenje bolova i napetosti, povećanje fleksibilnosti: BellStim tretman ima analgetički učinak, a redovita stimulacija doprinosi povećanju fleksibilnosti tetiva, zglobova i mišića. To rezultira proširenim opsegom pokreta u svakom zglobu te povećanim osjećajem lakoće i slobode u kretanju.

Jačanje svih mišića: BellStim tretmanom jačamo sve mišiće tijela: antagoniste, agoniste kao glavne mišiće, sinergiste koji su pomagači glavnim mišićima i stabilizatore. Stimulacijom postižemo kontrakciju brzih i sporih mišićnih vlakna. Ojačavanje ovih različitih skupina mišića pridonosi boljoj ravnoteži, koordinaciji, funkcionalnosti tijela i prevenciji mogućih ozljeda aktivnim vježbanjem.

Smanjenje stresa i umora: Otpušta endorfine, prirodne “hormone sreće”, čime pridonosi općem osjećaju opuštenosti i zadovoljstva.

Oblikovanje tijela: Poticanjem mišićne aktivnosti i poboljšanjem tonusa mišića oblikuje se cijelo tijelo. Osim toga, pomaže u povećavanju bazalnog metabolizma i poticanju sagorijevanja kalorija, što je korisno u kontroli tjelesne mase i oblika tijela.

Limfna drenaža: BellStim stimulacija smanjuje zadržavanje tekućine, drenira otečene fascije, smanjuje upalu te potiče rad limfnih čvorova.

Iskustva korisnica govore o transformaciji tijela, ne samo u smislu estetike, već i u poboljšanju snage i vitalnosti. “BellStim mi je vratio vjeru u moje tijelo. Osim što sam primijetila smanjenje celulita, osjećam se laganije, vitalnije i spremno za izazove svakodnevnog života,” govori mi jedna klijentica.

Kako BellStim stimulacija zdjelice pomaže kod inkontinencije?

Gubitak estrogena može dovesti do inkontinencije mjehura, stolice i bolova u kukovima. BellStim stimulacija zdjelice ciljano jača mišiće zdjeličnog dna, pružajući podršku tonusu i kontroli mokraćnog mjehura te smanjenju rizika od nekontroliranog pražnjenja crijeva. Osim toga, poboljšava cirkulaciju, čime smanjuje bolove u kukovima povezane s hormonalnim promjenama. BellStim tretman pruža holistički pristup ublažavanju simptoma inkontinencije i povezanih nelagoda tijekom menopauze.

Koju ulogu ima TEENLIFTING tretman u menopauzi?

TEENLIFTING tretman elektrostimulacije mišića lica, sa svojim jedinstvenim pristupom, nije samo kozmetički postupak. Tretmanom rehabilitiramo čeljusni zglob, upale sinusa i glavobolje. TEENLIFTING, pomoću posebno oblikovanih elektroda, cilja na ojačavanje i oblikovanje svih mišića lica i vrata, čime se suprotstavlja gubitku tonusa tijekom menopauze. Tretmanom vježbamo sve mišiće lica, smanjuju se bore na licu i vraća se mladenački izgled. Ovaj tretman ne samo da djeluje na površinske promjene, već i potiče regeneraciju iznutra.

“TEENLIFTING je izvor samopouzdanja i snage. Primijetila sam ne samo da su bore na licu manje, već i da mi je cijelo lice postalo čvršće i tonirano,” dijeli sa mnom iskustvo druga klijentica.

Koja je poruka za žene koje prolaze kroz menopauzu?

“Tvoja snaga, tvoja pravila. Odlučno se pokreni i oblikuj svoje najbolje ja!” BellStim i TEENLIFTING pružaju ženama kontrolu nad zdravljem i transformaciju koju zaslužuju.

Dr. Sanja Malbaša Gošović s ambasadoricama Jelenom Sremić, Ninom Violić i Almirom Osmanović.

TEENLIFTING i BellStim tretmani dostupni su diljem Hrvatske i regije.