Menu
MENOPAUZA / VEZE

Ima li života nakon razvoda – naravno!

Ako se pitate je li moguće ponovno izgraditi kvalitetan život nakon razvoda, to znači da ste hrabri i odlučni promijeniti vlastitu budućnost.

Kao nedavno razvedena osoba osjećat ćete se ili 10 godina mlađe promatrajući svijet pun novih mogućnosti, ili pak 10 godina starije vjerujući da je vaš život gotov.

Ono što morate imati na umu jest da vi stvarate vlastitu budućnost. Naime, znanstveno je dokazano da naši osjećaji šalju kemijske signale mozgu obavještavajući ga o događajima u našoj okolini. Mozak stvara misli koje se podudaraju s našim osjećajima te se tako vrte u petlji.

Drugim riječima, kada se osjećate tužno, beznadno i depresivno, stvarate savršenu podlogu za kreiranje negativnih misli koje samo pospješuju te negativne osjećaje. Ali naravno vrijedi i obrnuto, pa se koristeći se ovim trima savjetima, možete kontrolirate svoje misli te postići bolji život:

5-prirodnih-rješenja-za-urinarnu-inkontinenciju-u-menopauzi

1. Kontrolirajte što govorite sami sebi

Vodite dnevnik misli i osjećaja, a zapišite ga u pet stupaca. U prvom stupcu zapišite misao (na primjer, „Ljudi su nevjerojatni, stalno me prekidaju u razgovoru.“), u drugom zapišite osjećaje koji su došli s tom mišlju (ljutnja, frustracija), u trećem stupcu zapišite misli i osjećaje vezane za prijašnje opisanu situaciju. Četvrti stupac rezervirajte za alternativnu reakciju na isti događaj, smireniju i promišljeniju, a peti stupac popunite s vidnim razlikama u emocionalnoj reakciji prije i nakon pisanja ovoga dnevnika.

2. Napišite najmanje 5 želja koje biste htjeli ostvariti u budućnosti

Nemojte vremenski ograničavati ove želje niti ih objašnjavati. Možete zaželjeti brižnog partnera, puno slobodnog vremena, zaljubljenost u život, itd. Zatvorite oči, zamislite taj život i meditirajte na tim mislima. Osjetite uzbuđenje, inspiraciju i zahvalnost za život koji ćete uskoro živjeti.

3. Započnite dnevnu meditaciju

Možete je započeti preko aplikacija, a meditacija ne treba trajati duže od 5-10 minuta dnevno. Kroz praksu ćete otvoriti unutarnje energetsko mjesto za buduće mogućnosti. Meditirajte barem tjedan dana te zabilježite promjene u mislima i osjećajima koje ste primijetili.

Jedino vi možete otvoriti vrata vlastitoj budućnosti, a ako imate više od 45 godina i razvedeni ste, to je bonus. Imate više psihičke snage sada nego što ste je imali u tridesetima.