Menu
NOVOSTI / ŽIVOTNI STIL

Ublažite simptome menopauze eteričnim uljima i pritom budite originalni i jedinstveni

Jedan od najboljih prirodnih načina ublažavanja simptoma menopauze su eterična ulja različitih biljaka. Mnoga su istraživanja potvrdila njihov blagodatan utjecaj. Esencijalna ulja se udišu ili utrljavaju u razrijeđenom obliku. Ponekad se mogu koristiti u kombinaciji s drugim uljima.

U nastavku smo izdvojili nekoliko esencijalnih ulja koja bi vam mogli pomoći pri ublažavanju valunga, bolova u zglobovima, pa čak i seksualnih tegoba.

Ružino ulje

Zbog velike količine ruža potrebnih za proizvodnju ulja, eterično ulje ruže spada u jedno od najskupljih na trižištu. No, ono može biti efektno u ublažavanju simptoma menopauze, poglavito niskog libida, suhe kože i umora. Ovo ulje je dobro i za ublažavanje boli, koja je u srednjim godinama uobičajena u zglobovima.

Prema portalu Healthline, jedno istraživanje je pokazalo da ružino esencijalno ulje potiče izlučivanje endorfina, hormona koji ima opuštajuće djelovanje usporedivo s drogama (!).

Ulje slatkog komorača

Eterično ulje slatkog komorača (Foeniculum vulgaressp. vulgare var. dulce), povoljno djeluje na simptome menopauze zbog kemijskog spoja trans anetola koji potiče proizvodnju estrogena. Ima antiseptičko djelovanje te umanjuje nadutost i druge želučane tegobe.

Citrusna esencijalna ulja

Neka citrusna ulja sadrže antiupalna svojstva što ih čini idealnim izborom za one koje bole zglobovi. Osim toga, podižu i seksualnu želju, jedan od simptoma menopauze prouzrokovan smanjenom proizvodnjom estrogena.

Ulje limuna u kombinaciji s jojobinim, maslinovim ili bademovim uljem smanjuje ispucalost i krhost noktiju.

Esencijalno ulje lavande

Eterično ulje lavande je jedno od najpopularnijih. Ima antiupalna i antiseptička svojstva. Odlično je za tretiranje nesanice, jednog od češćih simptoma menopauze. Naime, ono djeluje veoma opuštajuće na živčani sustav pa se tako potiče lučenje hormona melatonina.

No, osim što opušta, lavanda prema nekim istraživanjima može ublažiti valunge, nenadane valove vrućine od kojih pati 70% žena u menopauzi. Pa je tako jedna studija pokazala da je 50 sudionika nakon 12 tjedana udisanja ulja 40 minuta dnevno (podijeljeno na dva puta) izjavilo da im se značajno smanjio intenzitet valunga.

Kadulja

Udisanje mirisa eteričnog ulja kadulje smanjuje razine stresa. Sadrži kemijski spoj sličan estrogenu koji pomaže u ublažavanju simptoma nedostatka estrogena kao što je smanjena gustoća kostiju.

E sad kad smo vas upoznale sa svijetom eteričnih ulja i njihovim blagodatima za simptome menopauze, vratimo se na naslov i pojasnimo vam kako koristeći eterična ulja možete biti posebni i jedinstveni.

Posebni i jedinstveni

Tu na scenu stupa hrvatski brand Lykke – nakit s dozom sreće, koji je na domaću modnu scenu unio dašak inovativnosti koja je zauvijek promijenila naša očekivanja od omiljenog modnog dodatka – nakita.

Lykke mirisni medaljoni zahvaljujući posebno kreiranim spužvicama omogućuju vam da uživate u modernom dizajnu ogrlice i odabranom mirisu eteričnog ulja ili vlastitog parfema istovremeno. Spužvice upijaju vaš omiljeni parfem (ili eterično ulje) i otpuštaju mirisne note tokom cijeloga dana.

Poznato je da eteričnim uljima, koja se od davnina koriste u aromaterapiji možemo utjecati na stanje uma. Lykke mirisni medaljoni dolaze u paketu s dva eterična ulja. Par kapi eteričnog ulja na spužvici koja se stavi u Mirisni medaljon je dovoljno da uživate u njegovim svojstvima. Lavanda za relaksaciju, naranča za vraćanje energije, ruža za balansiranje emocija… Alternativno, na spužvicu možete staviti i svoj omiljeni parfem i uživati u njegovom izdašnom mirisu cijeli dan.

Kako znati koje mirise izabrati?

Pepermintasti i citrusno osvježavajući mirisi će u vama pobuditi energiju. Cvjetni mirisi će balansirati vaše emocije. Zagasiti mirisi će vas umiriti i opustiti. Izbora je mnogo, a kombinacija još više, na vama je samo da otkrijete koji vam je miris najdraži.

Kolekcija mirisnih medaljona dolazi u više od 20 različitih varijanti koje prilikom kupovine personalizirate na više načina:

  • odabirom željenog motiva medaljona
  • odabirom vrste lančića
  • odabirom 18 karatne zlatne i rozo zlatne pozlate, ili u srebrnoj boji.
  • odabirom dva eterična ulja koja dolaze uz ogrlicu

U kompletu dolazi i 10 raznobojnih spužvica koje potom možete mijenjati ovisno o svom outfitu i mirisu koji želite nositi taj dan

Besplatnom gravurom po vašem izboru postaje u potpunosti jedinstven, postaje podsjetnik na trenutke koje želimo sačuvati i zaključati u najljepšem sjećanju.

Visokokvalitetni materijali

Lykke mirisni nakit je hipoalergen te koristi samo najkvalitetnije materijale koji ne reagiraju u dodiru s kožom. Izrađen je po od kirurškog čelika koji ne sadrži nikal i cink, te pozlaćen 18 karatnom pozlatom zlatnoj i rozo zlatnoj boji.

Lykke mirisne medaljone možete naručiti na web strnici www.lykke.hr te na Instagramu i Facebooku @lykke.hr. Također, nakit možete vidjeti i kupiti Lykke Gift Shopu na adresi Petrinjska 28 u Zagrebu.