Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI

UTJECAJ MENOPAUZE NA POJAVU BORA I OSTALIH KOŽNIH PROBLEMA

Tijekom menopauze, u tijelu žene događaju se brojne hormonalne promjene koje mogu imati vidljive učinke na njezinu kožu. Jedan od ključnih faktora koji doprinosi povećanju bora u tom razdoblju jest pad razine estrogena.

ESTROGEN I MENOPAUZA

Estrogen je hormon koji ima važnu ulogu u održavanju elastičnosti i fleksibilnosti kože. Kada razina estrogena počne padati tijekom menopauze, procesi u koži počinju se mijenjati. Estrogen regulira normalnu proizvodnju kolagena i elastina, koji su ključni za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože. Kolagen pruža koži strukturu, dok joj elastin pruža fleksibilnost. Sa smanjenjem razine estrogena, proizvodnja ovih dviju ključnih komponenti se smanjuje, što dovodi do gubitka gustoće kože, veće pojave bora i opuštene kože.

Jeste li znali da peptid Palmitoyl Hexapeptide-14 aktivno potiče proizvodnju kolagena i elastina? Taj peptid možete pronaći u proizvodima Rilastil Progression(+), a on ubrzava obnovu kožnih stanica, povećava tonus i gustoću dermisa, potiče sintezu hijaluronske kiseline, osigurava dodatnu hidrataciju i pomaže održavati mladenački izgled kože.

PROMJENE KOJE DONOSE SUHOĆU I STANJIVANJE KOŽE

Osim toga, u tom razdoblju mogu se pojaviti i drugi problemi s kožom, poput suhoće, svrbeža i neujednačenog tena. Pad estrogena također utječe na smanjenu proizvodnju hijaluronske kiseline, koja je prirodno prisutna u koži kao dio prirodnih hidratantnih faktora kože. Zadržava vodu i u dermisu, gdje se nalazi kao dio osnovne supstance, kada vezanjem vode stvara gel i indirektno djeluje popunjavanjem. Smanjenjem razine estrogena, proizvodnja hijaluronske kiseline se smanjuje, što može dovesti do suhe i opuštene kože.

Estrogen također utječe na rast i djelovanje keratinocita, glavnih stanica epidermisa. Smanjenje estrogena utječe na smanjenje proliferacije keratinocita i posljedično stanjivanje kože. Osim toga, to može dovesti do gubitka vode kroz kožu, što doprinosi suhoći.

Proizvodi za njegu kože, namijenjeni takvim problemima, trebaju sadržavati kvalitetne kozmetički aktivne sastojke koji će kožu vlažiti i njegovati. Kombinacija hijaluronske kiseline, niacinamida, aminokiselina, ceramida, glicerina, skvalena i ostalih pomoći će vam u hidrataciji, njezi, umirivanju kože te jačanju kožne barijere.

PROMJENE KOJE DONOSE HIPERPIGMENTACIJE

Zbog pada estrogena mogu doći i do promjena u radu melanocita. Melanociti su odgovorni za proizvodnju pigmenta melanina, koji daje koži njezinu boju. Estrogen utječe na regulaciju djelovanja melanocita. Tijekom menopauze, ova ravnoteža može biti poremećena, što može dovesti do neujednačenog tena kože.

Te probleme možete rješavati sastojcima kao što su niacinamid, PHA kiseline te s dodatkom snažnih antioksidansa (na primjer resveratrol, vitamin E, ekstrakt goji bobica). Na taj način štitite svoju kožu od oksidativnog stresa, smanjujete izgled već nastalih pigmentnih mrlja, sprječavate nastanak novih, djelujete nježno eksfolijantno i uklanjate izgled umorne kože. Provjerite iluminacijski kompleks sastojaka, koji možete pronaći u proizvodima Rilastil Progression(+).

KAKO SE POSLJEDICE MENOPAUZE ODRAŽAVAJU NA NAŠOJ KOŽI

Bore postaju izraženije, koža gubi svoju prirodnu sposobnost zadržavanja vlage, postaje suša, tanja, bez sjaja, mogu se pojaviti hiperpigmentacije. Zato je važno da žene u menopauzi posvećuju posebnu pažnju njezi kože, koriste kvalitetne proizvode za njegu kože i pridržavaju se zdravog načina života, što može pomoći u smanjenju učinaka hormonalnih promjena na njihovu kožu te očuvanju mladenačkog izgleda.

Linija proizvoda Rilastil Progression(+) posebno je dizajnirana za rješavanje ovih problema, jer sadrži sastojke koji potiču sintezu kolagena i elastina, djeluju antioksidativno, intenzivno hidratiziraju, njeguju i jačaju kožnu pregradu.

Liniju proizvoda možete pogledati putem linka: 
https://www.pharmagea.hr/?s=Rilastil+Progression&post_type=product