Menu
NOVOSTI

Evo što nam dodatno stvara valove vrućine

Prema dr. Christiane Northrup evo što nam dodatno stvara valove vrućine:

kofein, alkohol, rafinirani šećer, boje, konzervansi i aditivi u hrani (uključujući antibiotike i hormone koji se daju životinjama tijekom uzgoja i pripreme većine mesa, piletine i jaja).

Crveno meso bi trebalo konzumirati u vrlo malim količinama, ali se ne preporučuje ni potpuno vegetarijanstvo (veganstvo). Također je dobro ograničiti jako začinjenu hranu, npr. gulaš, paprikaš te masnu i prženu hranu.

Hrana bi trebala biti kratko kuhana, ne sirova ni hladna, zato što tijelo treba puno više raditi da bi probavilo sirovu hranu, a hladna hrana također nije dobra, ako nije prirodno hladna poput lubenica, mahunarki, tofua, bijele ribe, celera, jabuka, šparoga i grožđa.

Pušenje također sve pogoršava, jer kad pušite, doslovce udišete vatru i toksine koji vam ulaze izravno u mozak i krvotok. Mnoga su istraživanja pokazala i da pušenje nepovoljno djeluje na jajnike i snižava razinu estrogena otprilike dvije godine prije nego što bi se to inače normalno dogodilo.

Također bi valjalo izbjegavati i redovitu uporabu đumbira, azijskog i sibirskog ginsenga jer i on stvaraju toplinu u tijelu.

Eto, znamo da nije lako, ali je moguće… pričajte nam…