Menu
MENOPAUZA

Ublažite valunge ovom moćnom tradicionalnom biljkom

Poteškoće za žene u menopauzi postoje oduvijek, baš kao i ljekovite biljke koje pomažu ublažavanju ili otklanjanju simptoma. Tradicija predlaže, a moderna medicina potvrđuje biljku Cimicifuga racemosa

U prosjeku 2100 dana živimo s njom, a što kada nestane?

Većina se žena sjeća svoje prve menstruacije – točno zna u koji je išla razred, je li ju zatekla nespremnu i kako joj je mama ili prijateljica pojašnjavala male tajne ženske intime. U svakom slučaju, taj trenutak je onaj kada djevojčica pomisli: Postajem djevojka! I pritom osjeti neki mali ponos.

Sva eventualna neugoda koju donosi mjesečnica u tome trenutku uopće ne smeta jer je samo potvrda ulaska u divni i novi svijet djevojaštva. I tako, iz mjeseca u mjesec menstruacija je ženi stalni suputnik koji ima svoju osobnost i ne boji ju se pokazati. Nekima je bolna, nekima samo neugodna, neke ju s nestrpljenjem očekuju, neke se jako vesele kada izostane.

Budući da prosječna žena provede preko 2000 dana svog života u ovom zanimljivom društvu, dolazak menopauze koja označava posljednji menstrualni ciklus se i ne čini kao loša ideja. Međutim, za veliki broj žena tek tada počinju neugodni simptomi koji nažalost ne traju samo 4 – 5 dana mjesečno već više puta dnevno tijekom dugog perioda perimenopauze, menopauze i postmenopauze. Ovaj period može trajati i do 10 godina!

Kada stigne menopauza, potražite pomoć ove moćne biljke

Simptomi menopauze uzrokovani su padom estrogena i većina žena se susreće s naletima vrućine, pojačanim znojenjem, osjećajem umora i iscrpljenosti, nesanice pa sve do ozbiljnijih poteškoća poput anksioznosti i depresije.

Dokazano je da je vrijeme ulaska u menopauzu genetski predodređeno (žena ulazi u menopauzu u slično vrijeme kao njezina majka), a uglavnom je to između 45. i 55. godine. U tom je periodu žena još pri vrhuncu profesionalne i privatne snage te joj simptomi menopauze mogu ozbiljno remetiti svakodnevni život.

Iako je žensko reproduktivno zdravlje tema o kojoj se tek odnedavno otvoreno govori, žene su oduvijek tražile rješenja i savjete po ovom pitanju. Jedna od najistraživanijih i najviše tradicionalno korištenih biljki za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano znojenje je Cimicifuga racemosa.

Biljka potječe iz Sjeverne Amerike i tamošnje ju je stanovništvo koristilo kao lijek kod niza različitih bolesti, a moderna medicina ju prepoznaje kao odličan odgovor na tegobe uzrokovane menopauzom.

Femiplant je biljni lijek koji sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka (Cimicifuga racemosa) i jedini je biljni lijek s cimicifugom pripremljen kao 40 % izopropilni ekstrakt.

Upravo je ovaj ekstrakt najčešće proučavan oblik cimicifuge s više od 20 kliničkih studija i s preko 12.000 žena diljem svijeta koje potvrđuju učinkovitost u borbi protiv simptoma koji mogu značajno umanjiti kvalitetu života žena u menopauzi. Za razliku od sličnih proizvoda, Femiplant ne sadrži estrogene niti ispoljava učinak sličan estrogenima.

Otkrijte ljepotu četrdesetih i pedesetih

Mudre žene znaju da svaki period u životu nosi svoje ljepote i izazove. I u svakom periodu znaju uživati. Uz Femiplant i menopauzu možete pamtiti po dobrome što nose četrdesete i pedesete godine.

• Biljni lijek za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano
znojenje
• Sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka
• Za primjenu kroz usta
• Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog
liječnika ili ljekarnika

Plaćeni oglas o lijeku