Menu
ZDRAVLJE

Maca – tako prirodna, tako zdrava

U 21.stoljeću više nego ikad pazimo na svoje zdravlje jer želimo što više ublažiti nuspojave stresa i druge nuspojave užurbanog načina života koji nam ne ostavlja dovoljno vremena za brigu o sebi.

Zato i posežemo za različitim “brzim” rješenjima koja često ne ispadnu onako čudotvorna koliko smo očekivali. Iskustvo, ali i straživanja nam pokazuju da je prirodno uvijek najbolje – ništa ne može zamijeniti prirodne nutrijente čija konzumacija ima moćan i blagotvoran utjecaj na naše zdravlje.

Maca (Lepidium meyenii), biljka podrijetlom iz Perua je prava nutritivna bomba koja pozitivno utječe na dugačak niz simptoma menopauze i simptoma sniženog estrogena – od poboljšavanja seksualne želje, poboljšavanja indeksa tjelesne mase, ublažava simptome anksioznosti i depresije. Uz to je bogat izvor magnana, bakra, vitamina C i željeza.
Macu se može konzumirati u više oblika – često se može naći u prahu, u kapsulama i želatiniziranu.

Proizvođač prirodne prehrane i kozmetike Malinca je predstavio želatinizirani oblik mace zbog njene lakše konzumacije.

To ne znači da je maca u obliku želatine, već da se škrob u njoj razgrađuje toplinskom obradom, što mnogim ljudima olakšava konzumiranje i utjecaj na želudac.

Malincina Maca je:

  • veganska,
  • iz ekološke proizvodnje,
  • u praktičnim kapsulama.

Preporučena količina:  2 kapsule (1000 mg) dnevno,uz malo vode

Savjetujemo oprez onima koji imaju problema sa štitnjačom, jer ne bi trebali jesti krstašice, koje uključuju i macu. To je zato što ova vrsta povrća sadrži tvari zvane goitrogeni, koje mogu ometati normalno funkcioniranje štitnjače. Također se ne preporučuje u slučaju raka dojke i raka maternice, mioma i stanja koja uključuju visoku hormonalnu osjetljivost.

Kupite Macu u kapsulama iz ekološke proizvodnje.

Foto: Flickr, Malinca