Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI

MENOPAUZA I POSTMENOPAUZA: Pronađite svoj put do kvalitetnijeg života

Menopauza, posljednja menstruacija u životu žene, predstavlja prijelazno razdoblje koje donosi izazove, ali istovremeno nudi priliku za kvalitetan i ispunjen život. To je vrijeme kada žena pronalazi svoju unutarnju snagu, posvećuje se sebi i usmjerava se prema zdravijem načinu života i svjesnijem življenju.

Koji su česti izazovi s kojima se žene suočavaju tijekom menopauze?

Tijekom menopauze, žene se često suočavaju s hormonskim neravnotežama koje mogu donijeti niz izazova:

  • Suha rodnica: Zbog nedostatka estrogena, mogu se pojaviti problemi sa suhoćom vagine, što može rezultirati nelagodnošću.
  • Oslabljena rodnica: Smanjenje elastičnosti vagine čest je problem koji može utjecati na samopouzdanje žene.
  • Problemi s mokrenjem: Slabost mišića zdjeličnog dna može rezultirati problemima s inkontinencijom.
  • Poteškoće sa seksualnošću i željom: Hormonske promjene mogu utjecati na seksualnu želju i zadovoljstvo.

Ovi problemi mogu utjecati na samopouzdanje žene, jer je samopouzdanje povezano s unutarnjim osjećajem i povjerenjem u sebe. No, problemi kao što su konstantan umor ili ponavljajuće infekcije rodnice i mokraćnog mjehura mogu otežati očuvanje samopouzdanja.

Kako se nositi s problemima poput suhe rodnice?

Ako se suočavate s problemima poput suhe rodnice, važno je koristiti odgovarajuće proizvode. Razvoj proizvoda za intimnu njegu i rezultati istraživanja pružaju nove mogućnosti za poboljšanje kvalitete života.

Nastavite čitati kako biste saznali više o suhoći rodnice…

ŠTO JE VAGINALNA SUHOĆA?

Nedostatak estrogena rezultira smanjenim protokom krvi u rodnici, što smanjuje dotok kisika i hranjivih tvari. Stanice mogu preživjeti samo ako postanu manje aktivne. Stoga se stijenka rodnice stanjuje, postaje suha, neelastična i osjetljiva. Narušava se i kiselost rodnice, što čini upale češćima. S obzirom na to da se slične promjene događaju i na sluznici uretre, pojava upala mokraćnog mjehura nakon menopauze postaje znatno češća.

Žene nemaju posebne žlijezde za vlaženje tijekom seksualnih odnosa. Vlaženje vagine događa se zbog povećanog protoka krvi tijekom uzbuđenja. Kako je protok krvi slab tijekom menopauze, vagina se ne može dovoljno vlažiti tijekom uzbuđenja.

LIJEČENJE – ŠTO MOŽETE UČINITI U SLUČAJU SUHE VAGINE?

Ako želite riješiti simptome poput svrbeža, boli, krvarenja, iscjetka i neugodnog mirisa, dostupni su proizvodi s aktivnim sastojcima koji intenzivno hidratiziraju, umiruju i djeluju kao lubrikanti. Jedan od tih korisnih sastojaka je hijaluronska kiselina, koju možete pronaći u proizvodima Vidermina Fitormil.

Proizvodi iz linije Fitormil posebno su dizajnirani za žene tijekom menopauze te nude rješenja za suhoću genitalnog područja uzrokovanu hormonskim promjenama. Njihove umirujuće i osvježavajuće formule pomažu ublažiti nelagodnost i njegovati kožu i sluznicu. Linija je također prikladna za osjetljivu kožu i sluznicu te pomaže u prikrivanju neugodnih mirisa.

KAKO SE NOSTITI S OPUŠTENOM VAGINOM?

Oslabljena rodnica razvija se kao posljedica starenja, trudnoće, vaginalnih poroda, fizičkog napora i, naravno, postaje još izraženija tijekom menopauze zbog smanjenja estrogena.

Za pomoć u suočavanju s problemima poput gubitka tonusa vagine (opuštena vagina) razvijen je intimni gel Viderage koji sadrži posebne aktivne sastojke poput hijaluronske kiseline, faktora rasta i niacinamida. Ovi sastojci su osmišljeni za smanjenje znakova starenja, očuvanje elastičnosti i sprječavanje opuštanja na vulvoperinealnom području.

Gel nježno obnavlja i hidratizira, što može pridonijeti udobnosti i samopouzdanju. Korištenjem ovog proizvoda moći ćete se opuštenije posvetiti svakodnevnom životu, bez neugodnih osjećaja ili nelagodnosti.

Za pomoć u suočavanju s problemima tijekom menopauze, posjetite 
https://www.pharmagea.hr/kategorija-izdelka/brendovi/vidermina/fitormil/
i 
https://www.pharmagea.hr/kategorija-izdelka/brendovi/vidermina/viderage/