Menu
NOVOSTI

NOVO izdanja u nakladi Znanje | Ljetne književne poslastice za sve generacije

Sva nova ljeta, CARLEY FORTUNE

Ovaj neodoljiv ljetni roman govori o drugoj prilici, opraštanju i čaroliji ljubavi, a prati odrastanje dvoje mladih i njihovu ljubavnu priču u kojoj se prošlost i sadašnjost virtuozno isprepliću. Duboko nostalgičan, roman se bavi i temama iskupljenja i oprosta, te poentira kako je pravu ljubav nemoguće prekinuti.

Izvor: Znanje

Jedno drvo raste u Brooklynu, Betty Smith

Omiljeni klasik američke književnosti o odrastanju jedne djevojčice na prijelazu stoljeća, “Jedno drvo raste u Brooklynu” potresna je i dirljiva priča, istovremeno ispunjena suosjećanjem i surovošću, smijehom i tugom. Francie Nolan, osjetljiva, maštovita djevojčica prepuna ideala, i njezine gorko-slatke formativne godine provedene u sirotinjskoj četvrti Brooklyna, očarale su i inspirirale milijune čitatelja širom svijeta.

Izvor: Znanje

Sva moja lica, Tess Sharpe

Ovaj se napeti roman bavi problematikom identiteta, odnosom prošlih i sadašnjih iskustava te dojmljivo ocrtava načine zlostavljanja, ali i mogućnosti izlječenja. Intrigantna i neobična, Sva moja lica uvjerljivo pričaju o djevojačkoj snazi i progovaraju o ljubavi, prijateljstvu i vjeri u vlastite sposobnosti.

Izvor: Znanje

Deveta kuća, Leigh Bardugo

Alex Stern posebna je djevojka koja je cijelog života okružena ljudima koje samo ona vidi. Odrasla je u Los Angelesu uz mamu hipijevku, rano napustila školu i našla se u svijetu bijednih poslova, sumnjivih tipova i preprodavača droge. Nakon traumatičnog događaja Alex se nudi nova prilika – da uz pokrivene troškove redovito studira na Yaleu. U čemu je kvaka i zašto baš ona? U potrazi za odgovorima, Alex stiže u New Haven, gdje dobiva zadatak da prati aktivnosti tajnih društava na jednom od najprestižnijih sveučilišta na svijetu…

Izvor: Znanje

Diana – kraljica srca, Julie Heiland

Ovaj roman govori o životu i djelu jedne od najvećih žena svoga vremena, koja je zbog svoje jednostavnosti, dobrote i humanitarnog angažmana za mnoge bila i ostala – kraljica srca.

Izvor: Znanje

Malibu gori, Taylor Jenkins Reid

Novi roman proslavljene Taylor Jenkins Reid prati ludu zabavu kojom djeca legendarnog pjevača Micka Rive tradicionalno obilježavaju kraj ljeta. Na slavnoj će zabavi alkohol teći u potocima, glazba će treštati do zore, slavne osobe spoticat će se jedna o drugu, a ljubavi i tajne koje su oblikovale generacije ove obitelji isplivat će na površinu.

Izvor: Znanje

Posljednje što mi je rekao, Laura Dave

Koliko daleko biste bili spremni ići u potrazi za istinom koja se krije iza nestanka voljene osobe? Američka autorica Laura Dave oko tog pitanja gradi radnju ovog inteligentnog kriminalističkog romana koji se ne ispušta iz ruku, a koji se istovremeno hvata ukoštac s teškim pitanjima o povjerenju, braku i onome što znači biti obitelj.

Izvor: Znanje

Zabava tek počinje, Sophie Kinsella

Zapitate li se ikad što ljudi govore kada misle da ih ne možete čuti? Radnja ovog vrckavog romana vrti se upravo oko tog pitanja. Roman je to koji vrvi humorom i toplinom koje volimo u Kinsellinim knjigama, od briljantnih likova, preko suludih situacija do dirljivog i radosnog otkrića na kraju – zabava koja se ne propušta!

Izvor: Znanje

Zadnje što će izgorjeti, Will Dean

Na izoliranoj farmi usred goleme ravnice zatočena je mlada žena. Čudovište koje ju je otelo drži je pod potpunom kontrolom već punih sedam godina. Kada u tim nemogućim, klaustrofobičnim uvjetima otkrije da je trudna, odluči pobjeći pod svaku cijenu. Ali njezin otmičar neočekivano zatoči još jednu ženu i čini se da su sve nade izgubljene. Može li Jane, kako je on naziva, spasiti sebe, svoje dijete i njegovu novu žrtvu? Ovaj intenzivan, napet, dirljiv i strašan roman utjerat će vam strah u kosti.

Izvor: Znanje

4000 tjedana: Vodič kroz vrijeme za obične smrtnike, Oliver Burkeman

Svi znamo da nam je vrijeme ograničeno. Ono što ne znamo – ali Oliver Burkeman nam to lijepo objašnjava – jest da je naša kontrola nad tim vremenom također ograničena. Ova dubokoumna (i često urnebesna) knjiga potaknut će vas da preispitate svoje prioritete i preusmjerite svoju energiju na ono što je uistinu važno.

Izvor: Znanje