Menu
NOVOSTI

Pet savjeta koji će vam olakšati tegobe u predmenopauzi i menopauzi

Iako brojni stručnjaci ističu kako tegobe koje dolaze u predmenopauzi i menopauzi uopće ne bi trebalo isticati, već samo lijepe stvari kojih je u ovome vremenu također puno, ipak bi bilo dobro znati što nam može olakšati ponekad nimalo lake simptome. Pa evo naših pet savjeta.

1. Smanjite malo tempo
To nikako ne znači da bismo trebale prestati raditi, pogotovo ono što nas veseli, ali u ovom bi razdoblju bilo dobro pokušati malo smanjiti tempo i to na način da radimo jedan po jedan projekt. Tako ćemo postići bolju koncentraciju, rezultat, a i raspoloženje.

2. Izbacite lošu hranu
Znamo i same da je ovo vrlo težak zadatak, ali ne i nemoguć. Pokušajte s odbacivanjem jedne ili samo nekoliko namirnica, maknite na primjer čips, kekse ili gazirana pića. S druge strane ubacite više vode, voća i povrća i osluhnite svoje tijelo. Vrlo brzo će vam pokazati zahvalnost.

3. Ubacite vitamine i minerale
Za ovo se naravno možete posavjetovati s liječnikom, nutricionistom ili ljekarnikom. Dobro bi bilo izmjeriti što vam nedostaje od vitamina i minerala i onda to dodati prehrani. Kao i za savjet br. 2 – vrlo brzo ćete izgledati i osjećati se bolje.

4. I biljke pomažu
U ovom razdoblju u kojem nam je oslabljen hormonski sustav razne biljke mogu pomoći. Također vrijedi napomena iz savjeta br.3 – posavjetujte se sa stručnjacima i potražite pomoć biljaka.

5. Postavite si ciljeve
Zašto ne biste ovome razdoblju pristupili kao i raznim drugim zadacima koje ste dosad uspješno savladali. Postavite si ciljeve i radite na njihovu ispunjenju – na primjer: počinjem vježbati, više ću se družiti s prijateljicama, pokrećem novi projekt… važno je odlučiti i krenuti.