Menu
NOVOSTI

Pet znakova da su vaš brak ili veza pri kraju

Promjena je neizbježna, pa se ona događa i u brakovima ili vezama. Do sada smo dovoljno toga proživjele da znamo raspoznati što nas usrećuje, a što smo prerasle. Važno je biti samosvjestan, ali i pratiti znakove koji nam govore da brak ili veza u kojoj idem prema kraju.

1. Vaš partner više ne pridonosi vašem zajedničkom životu.
Zapitajte se: Što me je do sada moj partner naučio o životu? Pridonosi li mom životu i ciljevima? Ako su odgovori na ta pitanja negativni, vrijeme je da se s njim oprostite. Veza bi nas trebala inspirirati, podržavati naše ambicije i ciljeve, a te ciljeve ne bismo trebali nepotrebno žrtvovati kako bi naša veza opstala.

2. Više je loših dana nego dobrih.
Sve veze imaju uspone i padove, ali ako ste u stalnom sukobu i primjećujete da se osjećate lošije s njim nego bez njega, sagledajte situaciju objektivno i odlučite funkcionira li ta veza zaista kako treba.

3. Želite nešto više od života, a on se tome protivi.
Želite putovati, preseliti se, ponovno upisati fakultet, započeti novi posao ili bilo što drugo što će vam poboljšati život, ali vaš partner se s time ne slaže. On je zadovoljan životom koji ima te vam čak pokušava nabijati osjećaj krivnje jer želite nešto više. Ako osjećate potrebu za rastom, možda je vrijeme da se odvojite od ljudi koji vas u tome sprječavaju.

4. Prisjećate se dobrih starih dana, a ne vidite stvarnost.
Često se prisjećate dobrih starih vremena, ali u potpunosti zanemarujete stvarno stanje stvari? Jeste li u braku ili vezi samo zbog dobrih starih vremena? Ako ste pozitivno odgovorili na ova pitanja, živite u prošlosti. Tako sprječavate vlastiti rast i razvoj te sabotirate sadašnjost i budućnost.

5. Ne možete zamisliti budućnost sa sadašnjim partnerom.
Možda ste bili skupa toliko dugo da ste se ustalili u svakidašnjoj, udobnoj rutini, možda se bojite ostati sami, a možda ne želite ozbiljniju vezu. Budite iskreni prema sebi, ali i prema partneru. Vrijeme je vrijedno i nepovratno, nemojte ga potratiti na nešto što je samo udobno i lako. Učinite i sebi i njemu uslugu i oslobodite se veze koja nema budućnost.

Naravno, svatko tko prođe kroz vaš život nečemu vas je naučio, pa tako i sadašnji partner, ali nemojte se bojati rastanaka i napretka, jer nekada idu ruku pod ruku.

Izvor: https://www.yourtango.com/