Menu
NOVOSTI

Preporuka – Dojke: priručnik za vlasnice ili kako naučiti reći ne

U podnaslovu ove hit knjige koju je napisala dr. Kristi Funk, a u Hrvatskoj objavila Planetopija, stoji kako je ovo vodič za svaku ženu da bi smanjila rizik od raka, donijela prave odluke o liječenju i postigla najbolji mogući ishod.

Nakon čitanja ovog izvrsnog priručnika, vodeće američke stručnjakinje kada su u pitanju dojke, u potpunosti se slažemo s podnaslovom.
Dr. Kristi Funk, licencirana kirurginja, specijalistica za rak dojke i suosnivačica Centra za zdravlje dojki Pink Lotus, stručnjakinja je za minimalno invazivne dijagnostičke i terapijske metode za sve vrste bolesti dojke. Tisućama žena pomogla je proživjeti liječenje dojki, uključujući poznate slavne ličnosti kao što su Angelina Jolie i Sheryl Crow, koje su joj se obratile zbog njezine kirurške stručnosti.

O knjizi dovoljno govori i to što je predgovor napisala sama Sheryl Crow istaknuvši kako se „nakon ni po čemu osobitog liječenja posvetila svojem životu, osobno i fizički. Rak je bio promjena na najbolji i najteži način. Morala sam naučiti sebe stavljati na prvo mjesto i morala sam razmisliti o tome što u ženinu životu znači skrbiti se za druge, ali nikada ne dopustiti da se bilo tko skrbi za nju. Morala sam naučiti reći ne i pomiriti se s time da se neću svima sviđati i da neću uživati svačije poštovanje. Morala sam naučiti koliko su dojke zapravo simbolične i prihvatiti tu stvarnost.“

Tako veli Sheryl o knjizi koja je podijeljena u četiri osnovna poglavlja u kojima nas dr. Funk poučava o osnovama zdravlja dojki, smanjivanju rizika obolijevanja od raka, kako otkriti osnovne čimbenike rizika i kontrolirati ono što možete te kako donijeti medicinske izbore i živjeti s rizikom.

I da zaključimo – sjajna, stručna i pametna knjiga koja se lako čita kao bilo koje druge iznimno uzbudljivo štivo, ali uz to donosi i brojne korisne savjete.

Knjigu možete naručiti ovdje.