Menu
NOVOSTI

Zdravom prehranom do zdravije i gušće kose

Ako vam prekomjerno ispada kosa, a zasad baš ne biste vadili krv da saznate je li to možda zbog hormona koji luduju… privremena bezbolnija opcija  je usredotočiti se na prehranu koja će vam, iskreno rečeno, donijeti samo dobro.

Najvažnija hrana za zdravo vlasište je hrana bogata prirodnim i zdravim masnoćama, proteini te hrana koja balansira chi, poznat u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Najzdravije preporučene masnoće su: kokosovo ulje, maslac od orašastih plodova, avokado i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ubacite ih u dnevne smoothije, kuhajte s njima, a možete čak za desert napraviti i čokoladnu pjenu s avokadom.

Preporučeni proteini su: meso s manje masnoća kao što je bijelo pureće i pileće meso te krto meso govedine i teletine, grah i leća.

Za balansiranje chija preporuča se: juha od kostiju, batat te jetrica i druge iznutrice.

Osim ovoga izbjegavanje glutena bi bio zaista pametan potez, jer gluten uzrokuje hormonalni disbalans te Hashimotov tireoiditis. Probajte bez glutena izdržati tri mjeseca i sami procijenite osjećate li se bolje.

Češće jedite hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama kao što je riba, riblje ulje i morske alge, a slobodno uzimajte i kvalitetnije dodatke prehrani kao što su  multivitamini s biotinom i željezom.  Ako ste pod stresom, dobro je uzimati kompleks B vitamina i magnezij.

Gubitak kose je jako stresan, pogotovo za žene, a ako pronađete i uzrok tome, znate da ste na pravom putu za rješavanje ovog problema.