Menu
NOVOSTI

Uskoro novi romani u HENA com!

Nerazdvojne je roman legendarne francuske filozofkinje i spisateljice Simone de Beauvoir.  Napisala ga je 1954. godine, ali obeshrabrena Sartreovom kritikom da je rukopis nezanimljiv, gurnula ga je u stranu gdje je ostao sve do danas. Zahvaljujući marnosti njezine posvojene kćeri Sylvie Le Bon de Beauvoir rukopis je izvučen iz ostavštine i objavljen 2020. godine po prvi put u Francuskoj. Radi se o dragocjenom svjedočanstvu o autoričinim formativnim godinama i prijateljstvu sa neprežaljenom, prerano preminulom Zazom.
Nerazdvojne daju veoma živ uvid u društvene prilike i konvencionalni okvir tog doba i nedvosmisleno ocrtavaju De Beauvoirinu buntovnu narav, zbog koje se uporno borila protiv banalnosti i dogmi. Djelo je to u kojem se jasno nazire klica Simoneinih strasti i ambicija iz koje se u godinama koje su uslijedile razvila jedna od najvažnijih intelektualnih, književnih i feminističkih figura 20. stoljeća.
Naše sretno vrijeme proslavljeni je roman Ji-young Gong, šokantan i uznemirujuć s jedne strane, ali i melankoličan i topao s druge. Preispitujući zločin i kaznu, život i smrt, krivnju i oprost autorica je, paradoksalno, uspjela ispisati poetičnu posvetu ljubavi i suosjećanju. Prošaran religijskim tonom roman ponire duboko u ljudsku dušu razapetu traumom, krivnjom i iskupljenjem, i odašilje snažnu kritiku društvu čije se promjene tragično prelamaju na pojedincu. Poput Molim te, pazi na mamu Kyung-sook Shin, i ova priča o oprostu i snazi ljubavi velika je korejska uspješnica.
Izvor: Hena com