Menu
NOVOSTI

10 najčitanijih Pričaj mi o tome članaka u 2020. godini

Uobičajeno je na kraju godine raditi svojevrsnu retrospektivu, pogotovo onih dobrih stvari.  Za nas su to članci koje ste najviše čitali ove nimalo ugodne 2020. godine.
Hvala na čitanju, a čitamo se i u 2021. godini s još mnogo novih informativnih članaka o menopauzi. 

1. Manje poznati simptomi menopauze

Menopauza je posebno životno razdoblje za svaku ženu. Smanjivanjem razina spolnih hormona se neizbježno događaju i razne promjene u našem tijelu i umu. Već smo pričale o simptomima menopauze kao što su noćna znojenja, valovi vrućine, debljanje ili smanjenje libida. Ali postoje simptomi o kojima se ne govori često, a izravno su povezani s menopauzom.  Bez brige, nisu strašni i postoje razni načini njihova ublažavanja i otklanjanja.

2. Kako se brinuti za sebe nakon pedesete

I prije pedesete, a posebno nakon – tko će se brinuti za nas ako to nećemo učiniti mi same? Stoga, ako vam je cilj održati um i tijelo zdravima, popratite ove savjete zdravstvenih stručnjaka diljem svijeta.

3. 8 razloga zašto su pedesetogodišnjakinje atraktivne

Tko kaže da se ne možemo zabaviti i nakon što smo navršile pedesetu? Žena u takozvanim srednjim godinama atraktivna je jer je na samom vrhuncu svoje moći – kaže spisateljica Gail Sheehy, a mi se s njom apsolutno slažemo. Dolje neistiniti mitovi i predrasude o ženama u pedesetima!

4. Niste sigurne jeste li u perimenopauzi? Saznajte koji su najčešći simptomi

Prvi simptomi perimenopauze se generalno pojavljuju oko 40.e godine života, ali se mogu pojaviti i ranije – neke žene primjećuju promjene već sredinom tridesetih. Perimenopauza može trajati od 8 do 10 godina. 

5. 4 najčešća simptoma menopauze

Menopauza (klimakterij) predstavlja kraj reproduktivne dobi žene. Žena ulazi u menopauzu prolaskom najmanje godine dana od zadnje menstruacije. Prosječna dob ulaska u menopauzu je između 50. i 55. godine.

6. 8 savjeta za bolji odnos s vašom odraslom kćeri

Djeca odrastu, odu od kuće, zasnuju vlastite obitelji i potpuno se osamostale od svojih roditelja. Ali odnos između roditelja i djece je uglavnom isti – i treba ga njegovati.

7. Majčinstvo i menopauza | 6 savjeta za mame tinejdžera

Ako ste majka tinejdžera i upravo prolazite kroz menopauzu, znate koliko može biti teško biti obavljati majčinske dužnosti uz simptome poput valova vrućine, nesanice, promjena raspoloženja, iritabilnosti i drugih simptoma menopauze.

8. Najbolji savjeti za rast i razvoj u menopauzi

Srednja životna dob nam pruža priliku da se ponovno upoznamo, da istražimo potencijale koje još nismo te da se aktivno razvijamo u ispunjene, zadovoljne osobe. Nakon pedesete naše je vrijeme za daljnji rast i razvoj – zato uložite u sebe uz pomoć ovih životnih savjeta.

9. Bolovi u zglobovima u menopauzi – zašto se događaju i kako ih ublažiti

Bolovi u zglobovima (menopauzalna artralgija) jedan su od češćih, ali manje poznatih simptoma menopauze. No, nije nimalo bezazlen jer smanjuje pokretljivost i fleksibilnost zglobova i često je jedan od prvih pokazatelja bolesti zglobova poput gihta ili artritisa (osteoartritis i reumatoidni artritis su najčešći oblici).

10. Brain fog ili magla u mozgu može biti jedan od simptoma menopauze

Brain fog ili magla u mozgu– kako god hoćete – nije nimalo ugodan doživljaj. E, da je barem samo trenutni doživljaj! To je, nažalost, u perimenopauzi i menopauzi prilično česta pojava, no mnoge žene koje imaju problema s koncentracijom i pamćenjem nisu toga svjesne.