Menu
NOVOSTI

Zeleni čaj i matcha čuvaju nas od prehlada i stresa

Često ovdje upozoravamo kako kava u menopauzi nije pretjerano dobra, te kako bismo trebali smanjiti konzumiranje kofeina. Ako ste nas odlučili poslušati, vrijeme je da se prebacite na nešto zdravije kao što su zeleni čaj ili matcha. Matcha, samljeveni listovi zelenoga čaja, mogu vas razbuditi bez osjećaja uznemirenosti ili suvišne stimulacije.

A evo još dobrobiti zelenog čaja i matche:

  1. Matcha nam pruža zdravu dozu polifenola. To su oksidanti koji sprječavaju da nas stres preuranjeno postari ili da se od njega razbolimo. Uz sve to, matcha sadrži i epigalokatehin galat (EGCG) koji potpomaže gubitku suvišnih kilograma, umanjuje upale u tijelu te se bori protiv bolesti srca i mozga.
  2. Listići zelenog čaja, kao i stabljike i pupoljci, sadrže šest vrsta antioksidanata pod nazivom katehini (jedan od kojih je i EGCG), koji čiste tijelo od slobodnih radikala te čak i slabe virus koji izaziva prehlade. Znači, kada i uhvatite taj virus, puno je vjerojatnije da ćete izbjeći pravu prehladu.
  3. Zeleni čaj potiče produkciju prirodnog antioksidansa u našem tijelu te pomaže jetri u produkciji enzima koji služe detoksifikaciji organizma.