Menu
ZDRAVLJE

3 načina na koje đumbir može povećati libido

Volite li azijsku kuhinju?

Čak i ako je odgovor ne, možete uvrstiti u svoj plan prehrane neke sastojke specifične za to podneblje – primjerice, đumbir.

Pogotovo ako želite povećati svoj libido!

Đumbir je biljka neuglednog izgleda, ali kao što kaže ona stara poslovica, izgled vara. Pa tako je đumbir zapravo pravo nutritivno blago s puno dobrobiti za cjelokupno zdravlje.

Već smo pisale o tome kako je đumbir odlična namirnica za žene koje muku muče sa simptomima menopauze.

Pa da ponovimo. Đumbir je dokazano dobar u sprječavanju osteoartritisa, pomaže pri mršavljenju, olakšava simptome magle u mozgu i gradi imunitet. Uz to, može biti prirodno rješenje za probleme s libidom kojima su sklone žene u menopauzi.

Snižavanjem razine ženskih spolnih hormona, snižava se spolna želja, a tome doprinosi i povećana suhoća vagine zbog koje spolni odnosi postaju bolniji. Vlažnost se može vratiti uz pomoć preparata poput kremica i slično, a za povišenje libida se slobodno možete poslužiti đumbirom.
Možete ga koristiti kao začin u raznim jelima, ne samo azijskim. Njime protrljajte meso, stavljajte ga naribanog u salate i pržena jela.

dumbirom-izgradite-imunitet-i-ublazite-simptome-menopauze

Đumbir može (ponovno) probuditi seksualnu želju na tri načina:

Đumbir poboljšava cirkulaciju

Istraživanja pokazuju da đumbir može poboljšati cirkulaciju krvi u cijelom tijelu, što zauzvrat može poboljšati  libido. Uz to snižava i visoki krvni tlak – eto još jedna dodatna zdravstvena dobrobit.

Uz to, neka istraživanja povezuju smanjeni tlak s manjim rizikom od seksualne disfunkcije u žena, ali i muškaraca.

Đumbir smanjuje oksidativni stres

Oksidativni stres je glavni krivac za upale u tijelu, a dugoročno može uzrokovati i razne bolesti poput karcinoma, dijabetesa, Alzheimerove bolesti ili srčanih oboljenja.

Iako je potrebno još istraživanja, neke studije sugeriraju da oksidativni stres negativno utječe na plodnost i spolnu funkciju. Zato bi tu mogao dobro doći đumbir koji je dokazano bogat antioksidansima, kemijskim spojevima koji ublažavaju oksidativni stres. Međutim, potrebno

Đumbir (možda) može liječiti neplodnost u žena

Za kraj, još jedna zanimljivost. Neka istraživanja na životinjama su pokazala da bi đumbir mogao poboljšati žensku plodnost tako što potiče proces folikulogeneze, odnosno sazrijevanje folikula jajnika. Nažalost, potrebno je još mnogo istraživanja da bi se ova hipoteza dokazala. Veselimo se tom danu!

Foto: Unsplash