Menu
NOVOSTI

5 pogrešaka u oblačenju zbog kojih izgledate starije

5-pogrešaka-u-oblačenju-zbog-kojih-izgledate-starije

Što smo starije, sve manje imamo vremena razmišljati o tome kako se oblačimo. Osim toga, i samo društvo nam nametanjem nerealističnih standarda ljepote koje važe samo za djevojke do dvadesetpete godine, suptilno govori da nismo bitne. No, bez obzira na godine, s malo truda i mašte, uvijek je moguće izgledati odlično i čak mladoliko.

Međutim, bitno je prije svega utvrditi kako se ne trebate oblačiti jer pogrešna odjevna kombinacija ne samo što može dodati kilograme, već i godine.

1. Ne nosite odgovarajući grudnjak

Dobar grudnjak zlata vrijedi. Naše grudi se s vremenom mijenjaju i zato morate često mijenjati grudnjake. Osim što će vam pravilno odabran grudnjak podići grudi, izgledat ćete barem 5 kilograma mršavije.

2. Nosite vrećastu odjeću

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka u oblačenju koje žene rade. Ne, nećete sakriti višak kilograma tako – naprotiv, postići ćete upravo suprotan efekt. Odjeću prilagodite svojoj građi i uvijek isticati svoje atribute – za neke žene su to grudi, bokovi, noge ili ruke. Primjerice, ako imate figuru pravokutnika, oblačite odjeću koja će vizualno proširiti bokove (npr. traperice visokog struka).

3. Oblačite se u crno

Ako vam je garderoba puna crne odjeće, izbacite barem pola toga. U redu, nosite crninu jer vas vizualno čini mršavijima, ali vas isto tako čini starijima i bljeđima (pogotovo ako se i ne šminkate).
Unesite malo boje (počnite s neutralnim bojama poput bijele, sive ili bež) u svoju garderobu – jamčimo da ćete se osjećati svježije i mlađe!

4. Nosite suknje do ispod koljena

Suknje do ispod koljena su bile neizostavan dio garderobe naših baka, no ta su vremena prošla. Osim što vas čine starijima, dužim suknjama odvraćate pozornost od možda odličnih nogu. 😉

Ne govorimo da nosite minice (još jedna česta modna pogreška), ali ako ćete već nositi suknje ili haljine, nosite one dužine do koljena. Također, izbjegavajte velike i prešarene uzorke.

5. Ne koristite modne dodatke

Modni dodaci poput ogrlica, marama, remena, torbica i slično su odlična pomoć u odvraćanju pozornosti od dijelova tijela s kojima niste baš zadovoljne. Osim toga, modnim dodacima osvježi ćetei pomalo dosadne odjevne kombinacije, ali i izraziti svoj osobni modni stil.
Ali, nemojte pretjerati s njima – izgledat ćete kičasto i glomazno.