Menu
MENOPAUZA / NOVOSTI

FRAKTAL BEAUTY | HRVATSKI KOZMETIČKI BREND KOJEMU JE INOVATIVNOST GLAVNI SASTOJAK

U Zagrebu je nedavno predstavljen Fraktal beauty, hrvatski kozmetički brend koji se primarno obraća ženama u menopauzi. Nije zanemariva činjenica da žene provedu i do jedne trećine života u menopauzi, a pri tome su ponekad prepuštene same sebi u potrazi za informacijama.

Najvidljivije promjene su one koje se dogode na koži i nisu samo estetske prirode, nego se odnose i na zdravlje kože. Tea Višek je vlasnica i osnivačica brenda Fraktal beauty, a ideja o Fraktalu je nastala kad je i sama ušla u menopauzu.

Taj period donosi jako puno izazova, iako je kod svake žene različito. Ja se cijeli život bavim sastojcima za kozmetičku industriju i shvatila sam da je poznajem dovoljno dobro da sama pokrenem brend koji će ženama ponuditi olakšanje za kožu koja prolazi kroz hormonalne promjene. Na tržištu je puno anti-age proizvoda, ali mi smo odlučili ciljati na posebnosti koje se javljaju u menopauzi. Smanjivanje količine estrogena u tijelu doslovno stanjuje kožu, uz posljedični gubitak kolagena i hijalurona. Svi vanjski utjecaji kožu dodatno oštećuju. Moj tim i ja smo nekoliko godina razvijali svaki pojedini proizvod i pokazalo se da su naše formulacije dobitna kombinacija. Neovisni laboratoriji su in vivo, ex vivo i in vitro uspjeli dokazati djelotvornost svih proizvoda i tek nakon svake pojedine potvrde smo proizvode predstavili u javnosti“, pojašnjava Tea Višek.

Zapanjujuće rezultate postigao je uljni serum Winnow. Djeluje na staničnoj razini potičući mikrocirkulaciju i uspijeva za čak 104% oporaviti oštećenja koja je izvazvalo UVA/UVB zračenje. Za čak 61% se koža uspjela oporaviti od urbanog onečišćenja i stanice su bile za 39% manje oštećene djelovanjem ostalih onečišćivača poput duhanskog dima. Jedinstvena formula idealna je za oporavak i detoksikaciju kože. Ključni sastojak je Niacin koji prodire duboko u kožu, a zbog mentola ne izaziva uobičajen val vrućine u koži i ne potiču osjećaj valunga koji je čest u menopauzi.

U ovom periodu se često javlja i sklonost iritacijama pa čak i akne iako ih žena možda nikad prije nije imala. Mi smo uspjeli razviti proizvode kojima ponajprije želimo pomoći koži u tom periodu da ostane zdrava, a posljedično i lijepa. Osim seruma Winnow, razvili smo i Anti Irritation Serum with Silver koji umiruje iritacije. Iritacije su dosta čest problem kod hormonalnih promjena i mogu biti prilično neugodne. Ovaj serum umiruje kožu, a rezultati ispitivanja su dokazali da smanjuje osjećaj peckanja, crvenila i suhoće za oko 80%, a istodobno je isti rezultat postignut za osjećaj elastičnosti i hidratacije“, ističe Tea Višek.

Untainted Anti-Pollution Serum djeluje metodom koja je nazvana „vodeni jastuk“. Koži pruža iznimnu hidrataciju i stvara zaštitni sloj koji ne propušta brojna atmosferska onečišćenja koja kožu dodatno iscrpljuju. In vivo i in vitro studije su pokazale da je za 90% smanjeno prodiranje atmosferskog onečišćenja u kožu, a za čak 98% je omogućeno odstranjivanje istih onečišćivača s površine kože. U Fraktalu kažu da je Untainted Anti-Pollution Serum idealan kao primer prije nanošenja šminke.

Iznimno zanimljiva inovacija dolazi u obliku seruma nazvanog Lucent.  Razvijen je kako bi kožu zaštitio i oporavio od plavog ili HEV svjetla kojemu smo stalno izloženi. Malo je poznato da HEV svjetlo dublje prodire u kožu od UVA / UVB zračenja i samim time je dubinski može oštetiti. Postigli smo 35% zaštitu od oksidativnog stresa (ROS) izazvanog plavim svjetlom i 22% zaštite od pojave hiperpigmentacije. Uz to, Lucent se zbog svoje boje može nositi i kao tonirana krema jer uz nju ten postaje ujednačen i dobiva lagano preplanuli, zdraviji izgled.

Linija za njegu tijela izaziva oduševljenje svih koji su je isprobali. Napetost mišića i nesanica su česti problemi koje izaziva hormonalna oluja u tijelu. Fratalov tim je tražio sastojke koji će kožu njegovati, ali i opustiti i tako je nastala linija za tijelo – Mend. CBD ulje i lavanda su se pokazali kao dobitna kombinacija za relaksaciju, a fina tekstura maslaca za tijelo božanstveno hrani i njeguje kožu. Uz body butter u liniji je i sprej s magnezijem koji djeluje kod napetosti nakon treninga ili drugih pojačanih napora za tijelo, a djeluje odmah. Sol za kupanje je morska sol iz Nina i uz već navedene sastojke djeluje blagotvorno na opuštanje i miran san.

Hrvatski kozmetički brend Fraktal beauty vjeruje da će svi proizvodi pronaći put do svojih korisnika, a kozmetika nije namijenjena samo koži u menopauzi, nego i svima koji žele djelovati ciljano na pojedine probleme ili utjecati na zdravlje kože.

Fraktalovi proizvodi su trenutno dostupni putem web shopa – www.fraktalbeauty.com.