Menu
ŽIVOTNI STIL

Izdavačka kuća HENA COM preporučuje!

knjige-hena-com

Ovog svibnja izdavačka kuća Hena com je pripremila tri nove književne poslastice iz Hrvatske i drugih krajeva svijeta.
Koji god da ste tip čitatelja, vjerujemo da će vas neki od ova tri romana oduševiti!

Gdje je nestao KirElvis Bošnjak

Elvis Bošnjak, glumac, dramski pisac i scenarist, po prvi se puta okušao u formi romana, a njegov prvijenac Gdje je nestao Kir uskoro izlazi iz tiska!

Roman je posvetio zapovjedniku osječke policije Josipu Reihl – Kiru, ubijenom iz zasjede 1991. godine.

Roman Gdje je nestao Kir sastoji se od dvije pripovjedne linije koje naizmjence prate žrtvu i ubojicu. Pripovijedanje o žrtvi, Josipu Kiru, ide prema trenutku ubojstva, opisuje njegove zadnje dane i sate, dok ubojicu Marka Šutala pratimo od čina ubojstva, kroz faze bijega. Čitamo roman usisani u dva tunela koja se u jednom trenu kobno sastaju, e da bi se… opet sastali?

Knjigu kupite ovdje.

Planine pjevaju, Nguyễn Phan Quế Mai

Ispisan prekrasnim, liričnim stilom, roman Planine pjevaju otvara prozor u bogati vijetnamski svijet. Prepun opisa krajolika, poljâ riže, džungle, planina, mirisa juhe pho i wokova, zvukova prirode i žamora na ulicama, roman nas odvodi u nama daleku zemlju, upoznaje s Vijetnamcima i njihovom bolnom prošlošću. Planine pjevaju djelo je sa snažnom porukom o važnosti dobrote, nade i hrabrosti čak i u najmračnijim trenucima čovječanstva te je zaista s razlogom višestruko nagrađivan i proglašen bestselerom.

Knjigu kupite ovdje.

Zbogom, Hemingway, Leonardo Padura 

Zbogom, Hemingway jedan je u nizu kriminalističkih romana velikog Leonarda Padure, čiji je središnji lik kompleksni Mario Conde – aspirirajući umjetnik, ali i vješt istražitelj. Iako narativnom strukturom tipično kriminalističko štivo, ovaj je roman mnogo više od toga. Padurine rečenice otkrivaju čitave svjetove, a ocrtavaju dvije Kube – onu iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, s Hemingwayem u središtu, i onu suvremenu.

Knjigu kupite ovdje.

Pročitajte tekst: 3 književne preporuke za ljubitelje memoara i kratke priče!

Izvor: Hena com